Meniu
Search
x

Primarul unei comune din Gorj, şofer pe microbuzul şcolar, din lipsă de angajaţi

Primarul unei localităţi gorjene este şi şofer pe microbuzul şcolar. Edilul îi duce şi îi aduce zilnic de la şcoală şi grădiniţă pe copii. Face asta pentru că şoferul microbuzului şi-a fracturat piciorul şi - câteva săptămâni - nu mai are cum să conducă.

De Redactia Observator la 03.10.2019, 17:35
Vezi și

Primarul unei localităţi gorjene este şi şofer pe microbuzul şcolar. Edilul îi duce şi îi aduce zilnic de la şcoală şi grădiniţă pe copii. Face asta pentru că şoferul microbuzului şi-a fracturat piciorul şi - câteva săptămâni - nu mai are cum să conducă.

Primarul nu este absolut deloc deranjat de munca suplimentară pe care o face. Mai ales că nu e pentru prima dată când trebuie să-i ducă pe cei mici la şcoală.

De la ora şase dimineaţă, urcă în microbuzul şcolar şi merge să ia copiii din satele care aparţin de comuna pe care o păstoreşte, ca să-i ducă la şcoală sau la grădiniţă.

Trebuie să facă două ture ca să-i transporte la unităţile de învăţământ pe toţi cei 33 de elevi şi preşcolari.

Reporter: Cum este să transportaţi elevii la şcoală?

Gheorghe Alpredi, primar comuna Glogova: Este o plăcere. Pot să vă spun că de fiecare dată când merg cu ei simt aşa o deconectare şi îmi aduc aminte de când eram eu elev. Din păcate, eu făceam acest traseu pe jos 4 km dus, 4 km întors.

Odată ce au ajuns la şcoală elevii din primară şi gimnaziu, edilul merge să-i preia pe copii care sunt la grădiniţă.

S-a ajuns în această situaţie după ce şoferul microbuzului şcolar şi-a fracturat piciorul. Pentru că nu exista un alt înlocuitor, edilul s-a oferit să preia pe lângă atribuţiile de primar şi cele de şofer.

Gheorghe Alpredi, primar comuna Glogova: A pune pe cineva să conduca microbuzul scolar cu copiii , înseamnă câteva competenşe permis de categorie corespunzătoare, atestatul, plus disponibilitatea omului pentru că porgramul este destul de aglomerat.

Părinţii sunt bucuroşi că s-a găsit o soluţie, iar copiii nu sunt nevoiţi să parcurgă kilometri întregi pe jos până la şcoala din centrul comunei.

După ce-şi termină norma de şofer dimineaţă, edilul revine la munca pentru care a fost ales de cetăţeni. Însă la orele prânzului, primarul îşi reia din nou atribuţiile de şofer şi transportă elevii de la şcoală acasă.

În urmă cu câţiva ani, edilul a fost nevoit din nou să fie şofer pe microbuzul şcolar. Şi asta pentru că şoferul angajat să transporte elevii a fost prins beat la volan.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Primarul unei comune din Gorj, şofer pe microbuzul şcolar, din lipsă de angajaţi