Antena Meniu Search
x

Primele produse de Paste au fost scoase la vanzare. Iata cat vei cheltui pentru Sarbatorile Pascale!

Pastele se-anunta mai scump anul acesta! Cu o saptamana inaintea Pastelui Catolic, pe rafturile magazinelor au aparut primele produse de sarbatori. Ortodocsii, care vor sarbatori Invierea Domnului abia peste o luna, mai au timp sa calculeze bugetele pentru masa de Paste.

Vezi și

Oua vopsite, cozonaci, pasca, figurine din ciocolata, dar si carne de miel. Nimic nu i-a impiedicat pe comerciantii romani sa scoata la vanzare produsele specifice Pastelui. Chiar daca mai este o luna pana la marea sarbatoare.

E drept, deocamdata clientii trec pe la raft pentru a vedea cat costa produsele si pentru a face calcule. Mai ales ca cele necesare pentru masa de Paste s-au scumpit deja cu aproape 10 procente.

Cine prefera oua deja vopsite va plati mai mult. Un cofraj de zece oua costa 17,5 lei, cu aproape 11 lei mai mult decat cele nevopsite. Daca punem in cos si doi cozonaci de jumatate de kilogram fiecare, mai platim inca 15 lei. Cam tot atat costa si pasca traditionala. De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca nici vinul. O sticla de vin alb, rosu sau roze costa, in medie 15 lei. La vanzare sunt si figurine din ciocolata. Un iepuras dulce costa intre 4 si 10 lei, in functie de marime.

Insa cei mai multi bani ii vom da pentru carnea de miel. Un kilogram de carne de miel costa 30 de lei. Iar ciobanii atrag atentia ca cei care vor cumpara miei pe ultima suta de metri vor plati mai mult.

In total, cei care vor toate bunataturile traditionale pe masa de Paste ar trebui sa cheltuiasca cel putin 200 de lei. Mai ieftin ar putea scapa gospodinele care vor pregati totul in casa. Singurii care si-au umplut deja cosurile cu produse pentru marea sarbatoare au fost catolicii.

Pastele catolic este sarbatorit in acest an pe 31 martie, in timp ce Pastele ortodox va fi celebrat pe 5 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Primele produse de Paste au fost scoase la vanzare. Iata cat vei cheltui pentru Sarbatorile Pascale!