Antena Meniu Search
x

Video Primele spectacole programate la teatrele din Bucureşti. Cinematografele amână redeschiderea

Nu doar scaunele din restaurante încep să fie din nou ocupate de bucureşteni, ci şi cele ale teatrelor şi cinematografelor. Dacă teatrele au programat deja primele reprezentaţii cu public, proprietarii de cinematografe mai aşteaptă: nu cred că e rentabil să deschidă acum.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.01.2021, 16:29

Vezi și

După câteva luni în care au urcat pe scenă doar pentru repetiţii sau spectacole online, actorii marilor scene din Bucureşti au parte din nou de emoţia sălii. Relaxarea măsurilor sanitare în Capitală îi aduce din nou faţă în faţă cu publicul. 

Cosmina Dobrotă, actriţă: "Poate nu mâine, poate nu poimâine, dar cu siguranţă lucrurile vor reveni la normal. E nevoie de teatru şi pentru teatru e nevoie de spectatori."

Teatrul Nottara reia de miercuri spectacolele, Odeon are vineri prima reprezentație cu public, iar teatrul Excelsior deschide în weekend, cu spectacolul: familia Addams. Pentru câţiva spectatori însă, pentru că regulile sunt stricte. 

Adrian Găzdaru, directorul testrului Excelsior: "Noi începem duminică să revenim pe scenă. Cu spectatori. Din păcate, pentru că avem un număr mic de locuri, doar 180, păstrând proporţia, vor putea intra doar 54 de spectatori.

Actorii au fost incluşi abia în faza 3 de vaccinare, odată cu populaţia generală, asta în condiţiile în care aceştia vor susţine reprezentaţiile fără mască pe scenă. Aproape ca nici nu le pasă. Vor să joace în faţa spectatorilor. Teatrul Naţional Bucureşti începe din 5 februarie. Primul spectacol are deja publicul asigurat. Şi nu doar artiştilor le-a fost dor de public, ci şi invers. Dar sunt şi oameni sceptici, care mai amână momentrul întoarcerii la teatru sau la film. 

Cinematografele preferă să mai aştepte şi să nu redeschidă acum

Odată cu teatrele se redeschid şi cinematografele. Cel puţin teoretic, pentru că marile lanţuri de cinematografe amână momentul. 

Mădălina Panţucu, manager de marketing: "Avem mai multe locaţii în ţară şi chiar nu ne permitem să deschidem astăzi, mâine să închidem în alt oraş sau peste o săptămână să le reînchidem din nou. Nu avem deschise niciunul."

Totuşi, sunt cinematografe mici sau independente care deschid, dar unde vor rula filme lansate în 2020.

Monica Felea, distribuitor filme: "În principal cele pe care le găseam în octombrie. cele din Ianuarie şi februarie s-au lansat în online. Cele din octombrie şi câteva care s-au lansat cât cinematografele au fost închise. Pentru blockbusterele mari, în care s-au investit milioane de euro, nu e rentabil, de aceea se şi întârzie relansarea acestor filme decalate spre tomană, unele chiar şi spre 2022."

Sălile mari de spectacole, aşa cum este Sala Palatului, spre exemplu, nu au încă programat nimic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primele spectacole programate la teatrele din Bucureşti. Cinematografele amână redeschiderea