Antena Meniu Search
x

Video Primul weekend de vară. Cum s-au distrat turiștii pe malul mării

Primul weekend de vară a adus zeci de mii de turişti pe litoral. Vremea a fost perfectă pentru plajă şi înot. În plus, încă nu este la fel de aglomerat ca în mijlocul verii. Dacă unii au venit doar la sfârşit de săptămână pentru a se bucura de soare şi apă, alţii, mai norocoşi, au reuşit să-şi ia două zile de concediu pentru a lega o minivacanţă de 1 iunie. Oficial, e vară şi în staţiunile de la mare se simte briza distracţiei. Turiştii se bucură din plin de vremea frumoasă din primul weekend din iunie.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 04.06.2022, 20:30

Vezi și

"E mult mai liber şi mult mai frumos în perioada asta. Nu este nici foarte cald, nu este nici foarte frig".

"Ne-am luat câteva zile de concediu şi am zis să ne bucurăm de vremea asta caldă şi frumoasă, e superb, o minivacanţă binevenită".

"E soarele ok pentru copiii noştri, vremea e bună. Plajă, plimbări, Delfinariu, Acvariu, faleză".

În sudul litoralului, marea a fost agitată şi a fost arborat chiar steagul roşu. În nord, turiştii au fost mai norocoşi.

Pe acelaşi subiect

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Apa mării nu are mai mult de 20 de grade în această perioadă, dar chiar şi aşa sunt foarte mulţi curajoşi, care s-au aventurat să facă o baie în mare după ce au stat la plajă".

Vremea a fost perfectă pentru sporturile de apă. Andrei, instructor: "Putem practica kaiting, surf, stand up paddel, tocmai am deschis sezonul".

"Am venit aici pe plaja H2O să învăţ şi să-mi termin cursul de kaiting, pentru a deveni instructor pe acest sport".

"Mă dau cu hydrofoilul că vantul este puţin mai slab azi şi cu plăcile normale nu merge. E o senzaţie mişto cu plăcile de genul ăsta, să te simţi deasupra apei câţiva metri".

Terasele s-au pregătit pentru valul de turişti

 Dan Dima, proprietarul unui beach bar: "Petreceri tematice, meniu variat de mâncare, peşte, fructe de mare şi nu numai, vinuri deosebite, asortate cu mâncarea".

Cei care vor un sejur la mare în perioada următoare trebuie să se grăbească. Răzvan Dobre, directorul unui hotel: "Deja începem să fim aglomeraţi. Pentru jumătatea lunii iulie şi august încă se mai găsesc camere disponibile".

Aproape 4.000 de locuri de cazare de pe litoral sunt ocupate de refugiaţii din Ucraina. Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa: "ISU ţine legătura aproape zilnic, fie telefonic, fie în scris cu toţi operatorii care au cazat turişti astfel încât o eventuală solicitare de relocare să nu se producă brusc".

În perioada următoare, managerii de hoteluri de pe litoral se aşteaptă la un număr tot mai mare de turişti, mai ales că vremea va fi frumoasă în continuare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Primul weekend de vară. Cum s-au distrat turiștii pe malul mării