Antena Meniu Search
x

Prizonieri in zapezile de martie: un sat din Botosani a stat patru zile sub nameti

A nins in cateva ore, mai ceva ca intr-un an. Zapada a ajuns pana la nivelul acoperisurilor. Patru zile un sat din Botosani a stat sub nameti. Oamenii au facut transee ca sa poata iesi pe ulite sau la animalele din curti.

Vezi și

O femeie insarcinata in noua luni si copiii ei au fost scosi din sat cu ATV-ul, dupa ce ambulanta a ramas blocata in zapada.

In cateva zile a nins cat intr-un an la Nichiteni. Un sat mic din Botosani asezat in mijlocul campului. A venit apoi viscolul care a ingropat casele. La cei 70 de ani ai sai, un barbat n-ar fi reusit sa-si faca drum prin zapada care ajunge pana la stresini daca nu-l ajutau copiii. De vineri, n-au mai iesit prin sat. Noroc cu proviziile din camara.

In Botosani, iarna de martie a facut prapad. Multe sate au ramas izolate. Bolnavi, copii sau femei gravide au asteptat zile intregi ajutor.

Utilajul cu senile abia gaseste drumul disparut sub zapada. Trebuie sa ajunga intr-un sat unde o femeie sta sa nasca. De ajutor au nevoie si cele doua fetite, de unu si patru ani, ale femeii. Au febra, iar starea lor este critica.

Din satul pe care ninsorile din martie l-au rupt de lume, pompierii au scos-o pe gravida si pe fetele ei in drumul national, unde asteapta o ambulanta. Infasurat in paturi si strans la piept de unul dintre salvatori un copil este purtat pe brate pana la usa ambulantei.

La cativa kilometri, o alta mama avea nevoie de ajutor. Bebelusul ei de cateva luni avea febra de zile bune si trebuia consultat de urgenta de un medic. Acelasi echipaj SMRD i-a salvat. Mama abia a apucat sa ia in graba de acasa cateva lucruri si o patura in care si-a infasurat copilul.

Dupa cateva ore prin nameti, pacientii au ajuns in siguranta la Spitalul din Saveni, unde gravida si cei trei copii au fost preluati de medici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Prizonieri in zapezile de martie: un sat din Botosani a stat patru zile sub nameti