Antena Meniu Search
x

Procurorii au DESTRUCTURAT patru grupări de TRAFICANŢI DE DROGURI. 30 de persoane au fost duse la audieri

Zeci de percheziţii au fost efectuate marţi în judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti, la membrii a patru grupări infracţionale specializate în trafic de droguri, într-un dosar instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Zeci de percheziţii au fost efectuate marţi în judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti, la membrii a patru grupări infracţionale specializate în trafic de droguri, într-un dosar instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

 În urma celor 58 de percheziţii, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au fost conduse 30 de persoane.

"Activităţile vizează destructurarea a patru grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilicite cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv şi distribuire de droguri de risc.

Persoanele în cauză sunt bănuite că, începând cu anul 2015, ar fi plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate şi ar fi achiziţionat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plăţile s-ar fi realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-ar fi efectuat prin intermediul unor persoane interpuse", se precizează într-un comunicat al BCCO Piteşti.

Pe acelaşi subiect

Conform aceleiaşi surse, substanţele interzise ar fi fost ulterior preparate, porţionate şi distribuite pe raza judeţului Argeş.

Din primele cercetări a rezultat că membrii celor patru grupări ar fi obţinut din activitatea infracţională peste 100.000 de euro.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale şi aproximativ 50 de grame de canabis, şase jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, şase cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, trei hard-disckuri, precum şi un pistol cu bile airsoft şi o sabie. De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme", se mai menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Percheziţii de AMPLOARE la contrabandiştii cu ţigări. Sunt vizate firme din Bucureşti şi alte două judeţe

La descinderi au participat poliţişti din Argeş şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din  Bucureşti şi Craiova, precum şi jandarmi din Argeş, Craiova şi Bucureşti. 

Citeşte şi: Percheziţii în Alba într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statutul este de peste 400 de mii de lei

Citeşte şi: Adrian Hladii, asasinul Daliei Duca, a fost înmormântat ÎN MARE SECRET. Mama fetei a dezvăluit că îl cunoștea pe criminal de foarte mult timp

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Procurorii au DESTRUCTURAT patru grupări de TRAFICANŢI DE DROGURI. 30 de persoane au fost duse la audieri