Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Procurorii au formulat trei acuzaţii grave în urma tragediei din Apuseni

La trei săptămâni şi jumătate de la moartea pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion, pentru prima dată, anchetatorii trag linie şi admit greşeli de moarte făcute de cei care au coordonat zborul, operaţiunile de alarmare, localizare şi căutare a victimelor.

de Redactia Observator

la 13.02.2014 , 19:38

 Prima reacţie a venit, în urmă cu puţin timp, de la sora Aurei Ion. Pentru prima dată de la tragedie, acuzaţiile au fost scrise negru pe alb de procurorii militari.

Ei sunt singurii care au dreptul să audieze persoane cu grade militare. Jandarmi, oficiali din STS sau MApn. Dar şi civili. De la angajaţii ROMATSA până la miniştri care au ridicat din umeri în orele de haos.

Ministrul Transporturilor ar putea da mai multe explicaţii în faţa procurorilor. Potrivit legii, trebuia să conducă operaţiunile de alarmare, localizare, căutare şi salvare.

Vezi și

Răspunsuri va trebui să găsescă şi şeful Compartimentului de Căutare şi Salvare din Romatsa, generalul Tudor Tănase. El trebuie să explice de ce nu a fost localizată aeronava căzută în Apuseni.

La audieri ar putea fi chemat şi cel care a autorizat zborul pilotului Adrian Iovan. Ioan Zaporojanu, directorul de Operaţiuni Aeriene din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

Pentru acuzaţiile făcute de procurori, pedepsele puteau merge până la închisoare pe viaţă în vechiul cod penal. Noua lege este mai blândă. Uciderea din culpă se poate pedepsi cu 10 ani de închisoare.

Pentru vătămare corporală pedeapsa e de maximum 4 ani. Neglijenţa în serviciu care a provocat pierderi de vieţi se pedepseşte cu 6 ani de închisoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Procurorii au formulat trei acuzaţii grave în urma tragediei din Apuseni