Antena Meniu Search
x

Producătorii de panificaţie şi mezeluri vor folosi reţete vechi

Au mâncat salam cu soia zeci de ani şi, deşi stăteau ore întregi la coadă, românii sunt tot nostalgici. Le lipseşte gustul mezelurilor de altădată

Vezi și

Au mâncat salam cu soia zeci de ani şi, deşi stăteau ore întregi la coadă, românii sunt tot nostalgici. Le lipseşte gustul mezelurilor de altădată

Pâinea cu cartofi. Se prepară după o reţetă veche de 30 de ani. Se află deja pe lista Registrului Reţetelor Consacrate de la Ministerul Agriculturii.

Tot după reţete vechi se vor face şi împletiţi suprapuşi, pâinea neagră cu cartofi, pâinea secară, pâinea semialbă cu cartofi şi franzela Bucureşti. Dar, o calitate superioară înseamnă şi un preţ mai mare. În medie cu 10% faţă de restul produselor.

După reţete vechi se vor face şi produse din carne. Pe listă este cabanosul, ciolanul, jambonul, muşchiul de porc, parizerul, salamul Torpedo şi cremvurştii.

Acum, este greu să faci diferenţa între un produs făcut după reţeta corectă şi unul după o reţetă adaptată. Diferenţa se va face printr-o viză pusă de Ministerul Agriculturii care va reprezeta garanţia că produsul conţine ceea ce scrie pe ambalaj.

Producătorii nu sunt obligaţi să respecte reţetele consacrate, însă cei care vor să vândă astfel de produse, sunt obligaţi să accepte şi controalele stricte ale autorităţilor. La fiecare şase luni, cei care doresc pot completa Registrul Reţetelor Consacrate cu reţete noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Producătorii de panificaţie şi mezeluri vor folosi reţete vechi