Produse de succes lansate la Salonul de Invenţii de la Galaţi
Micii româneşti au concurenţă sănătoasă. Au apărut micii moldoveneşti, din carne amestecată cu nucă tocată. Şi tradiţionala bragă renaşte în varianta bio, preparată sută la sută prin procedee automatizate.
Micii româneşti au concurenţă sănătoasă. Au apărut micii moldoveneşti, din carne amestecată cu nucă tocată. Şi tradiţionala bragă renaşte în varianta bio, preparată sută la sută prin procedee automatizate. Sunt doar două dintre ideile surprinzătoare de la Salonul de Invenţii de la Galaţi, unde am găsit zeci de proiecte care ne-ar putea schimba radical viaţa peste câţiva ani.
Nu sfârâie la fel de tare pe grătar, dar sunt mult mai sănătoşi. Micii moldoveneşti au în compoziţie, pe lângă carne, şi un amestec din nuci şi fibre alimentare. Vor fi şi mai ieftini, promit inventatorii din Chişinău care au obţinut deja brevet şi se pregătesc să-i aducă pe piaţa din România.
La un alt stand de la Salonul de Invenţii de la Galaţi, pofta de mici e stinsă cu un pahar de bragă bio, realizată printr-un procedeu sută la sută automatizat.
Şi la creşterea vânzărilor. În România, băutura otomană cu gust dulce-acrişor e produsă deja de un turc stabilit în Buşteni, care a păstrat reţeta veche ce a ajuns în ţinuturile Dobrogei, în urmă cu două secole.
26 de instituţii, 15 inventatori şi cercetători, dar şi 12 universităţi din România şi Republica Moldova au adus la Galaţi proiectele viitorului. O echipă din Tulcea ne propune case construite din sticlă reciclată.
În schimb, ideea unor inventatori din Braşov ar putea revoluţiona industria auto.
Imaginaţia inventatorilor noştri ne face să privim cu încredere spre viitor. În curând, casele noastre ar putea avea acoperişuri antistres, iar caloriferele cu inducţie ne vor încălzi la costuri mult mai mici.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰