Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Produsele de curăţenie, adevărate bombe chimice! Detergenţii ne pot expune la boli grave

Fără să bănuim, în propriile case suntem expuşi unui pericol uriaş. Produsele de curăţenie sunt adevărate bombe chimice.

de Redactia Observator

la 05.11.2017 , 23:28

Fără să bănuim, în propriile case suntem expuşi unui pericol uriaş. Produsele de curăţenie sunt adevărate bombe chimice. Vaporii toxici inhalaţi ne expun la boli grave, chiar cancer, spun specialiştii. Oamenii de ştiinţă au analizat şi cum parchetul laminat, tacâmurile din plastic ori vasele din teflon sunt o ameninţare pentru sănătatea noastră.

Sunt substanţe toxice puternice care ucid bacteriile, dar ne atacă şi pe noi. De când este mamă, Octavia este mult mai atentă la eticheta produselor. Copiii sunt cei mai vulnerabili. 

Produsele bio sunt în general mai scumpe. Cele clasice de pe piaţă, selectate cu grijă, pot reduce pericolul. Chiar şi mobila pe care o cumpărăm ne poate influenţa starea de sănătate.

Vezi și

Mirosul intepator pe care il simtim in momentul cand intram intr-o camera recent mobilata sau tapetata este primul indicator ca intram in contact cu compusi chimici. Ceea ce simtim este, de fapt, formaldehida, o substanta toxica foarte periculoasa care provoaca tulburari de somn, dureri de cap, reactii alergice, iritatii si chiar boli cronice serioase.

MIRCEA CROITORU, profesor toxicologie UMF Târgu Mureş:

Parchetul, mobilierul, tot ce înseamnă pal foloseşte un adeziv pe bază de formaldehidă. mai apare şi în acele farfurioare de tip melamină care sunt preferate de părinţi.

Recipientele din plastic pentru alimente pot conţine o toxină care este absorbidă rapid în organism. Indicat ar fi să folosim doar vase din ceramică şi porţelan. Cristalul poate conţine plumb, transmit experţii. Şi tigăile din teflon pun probleme. 

Inhalarea substanţelor chimice poate provoca intoxicaţii, boli pulmonare şi chiar cancer.  

Indicat ar fi să aerisim constant încăperile, să reducem umiditatea şi să ne înconjurăm de plante verzi care purifică aerul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Produsele de curăţenie, adevărate bombe chimice! Detergenţii ne pot expune la boli grave