Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Profa ”freelancer” care predă matematică de zece. Abia când a renunțat la catedră a simțit că este dascăl cu adevărat

Abia când a renunţat la catedră a simţit că este cu adevărat profesoară. Este povestea unei tinere din Oradea, care a ieşit din sistemul de stat şi a deschis o sală de clasă într-un apartament. Aici predă ore de matematică cu maximum cinci elevi, după metode creative pe care nu le putea folosi în şcolile clasice.

de Georgiana Botez

la 19.03.2021 , 10:11

Sistemul clasic de predare din şcolile româneşti nu este cel mai atractiv. O ştiu şi elevii, care se plâng de materia greoaie, o ştiu şi profesorii, care spun că nu se pot desfăşura cum trebuie la ore.

Teoria lui Gauss: - Hai să identificăm. Care ne este ultimul termen din suma aceasta?                          - 205.                                                                                                                                                        - Bun! Înlocuim aici în formulă şi atunci tu o să-mi spui pas cu pas cum gândeşti. Pentru mie asta e cel mai important. Să te aud cum gândeşti.

Roxana a avut curajul de a ieși din linie şi de a face mai mult pentru elevi. Profesoara de matematică a renunţat la învăţământul din școlile de stat şi a devenit antreprenor. Şi-a făcut propria sală de curs într-un apartament din Oradea.

Vezi și

Un altfel de sistem de predare

Roxana Caciora – profesor de matematica: "Înainte eu am fost în sistem. Eu stiu ce se întâmplă, dar pentru că nu mi-am găsit eu personal locul acolo, am refuzat să cred că aici se termină tot. Eu dintotdeauna am învăţat să devin profesor de matematică şi mi-a fost ciudă".

Părinţii simt că elevii au carenţe în învăţare, astfel cererea pentru ore în particular a crescut mai ales în cazul elevilor care au examene la finalul acestui an şcolar.

Mămică: "Faţă de doamna profesoară are o deschidere foarte mare şi poate să întrebe orice şi niciun răspuns nu a rămas neelucidat, a căpătat încredere în ea şi acum pot să spun că are rezultate foarte bune".

Materia este mult mai ușor de înțeles

Tătic: "Am zis prima dată să îi evalueze un pic, să vedem la ce nivel sunt şi după aceea. noi n-am vrut, dar copiii au vrut să meargă mai departe să facă ore cu doamna. Le-a plăcut foarte mult ce au văzut şi ce au făcut".

Aceste metode interactive de predare fac materia mai ușor de înțeles şi pare a fi ideală pentru noile generații, care se plâng de plictiseală la ore. Şedinţele se fac cu maximum cinci elevi. Durează o oră şi jumătate şi costă 60 de lei. Totul cu factură şi bon fiscal.

Citește și: Dosar penal pentru moarte suspectă în cazul profesoarei din Oradea care a murit la câteva zile după rapel

Georgiana Botez Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Profa ”freelancer” care predă matematică de zece. Abia când a renunțat la catedră a simțit că este dascăl cu adevărat