Antena Meniu Search
x

31 de mii de profesori înscrişi la examenul de titularizare 2018

Dacă absolvenţii de liceu au scăpat de emoţii, astăzi a venit rândul viitorilor profesori să fie testaţi. Peste 31 de mii de candidaţi s-au înscris pentru un post de titular în sistemul de învăţământ românesc.

Vezi și

Dacă absolvenţii de liceu au scăpat de emoţii, astăzi a venit rândul viitorilor profesori să fie testaţi. Peste 31 de mii de candidaţi s-au înscris pentru un post de titular în sistemul de învăţământ românesc. Ca să reuşească, trebuie să obţină notă mai mare decât alţi 6 colegi din domeniu. Concurenţa e prea mare, spun ei, şi subiectele sunt dificile.

Gabriela Popa a dat a şaptea oară examenul de titularizare. De fiecare dată a reuşit să ia nota de trecere 7, dar nu au fost posturi disponibile pentru materia ei. 

La proba de limba română, subiectul e asemănător cu cel al elevilor. Doritorii pentru un post la catedră au avut de găsit sinonime, de explicat rolul virgulei într-o propoziţie şi de explicat valoarea expresivă a unui text. Examenul a durat patru ore. 

Chiar dacă au trecut doar două ore de când candidaţii au intrat în sala de examen, au început deja să şi iasă. Cu zâmbetul pe buze, mi-au spus, însă, că subiectele au fost puţin cam dificile. 

Pe acelaşi subiect

Au fost candidaţi care au venit ca să îşi umple şi timpul liber de acasă.  

Alţii, speră să ia 10 pe linie la examen. Steluţa Marinache a fost avocat aproape 25 de ani şi vrea să treacă la catedră pentru fiica ei. 

Marinache Steluţa, candidata la titularizare:

Suntem formatori de oameni, ii vom forma in masura in care noi suntem formati, daca ne ducem sa ii blazăm, nu va fi bine. 

Rezultatele la examenul de titularizare vor veni în 17 iulie. Cea mai mare concurenţă a fost la limba şi literatura română, educaţie fizică şi sport şi limba engleză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » 31 de mii de profesori înscrişi la examenul de titularizare 2018