Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prognoza METEO: Vine canicula!

Dupa o lunga perioada de instabilitate, vremea se linisteste, iar temperaturile vor creste in zilele urmatoare, treptat

de Redactia Observator

la 17.06.2013 , 10:41

Meteorologii avertizeaza ca un val de caldura va afecta Romania pana joi, cand temperaturile vor incepe sa scada usor.

Luni: Se vor inregistra maxime de 34 de grade Celsius in Banat si Sudul Olteniei. In Moldova va fi ceva mai racoare: 28 de grade Celsius, in timp ce in Bucuresti, termometrele vor arata 33 – 34 de grade.

Marti: Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara dupa-amiaza in vestul, centrul si sudul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 35 de grade. Cerul va fi variabil si doar cu totul izolat, in partea a doua a zilei, in zona de munte vor fi ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 14 si 22 de grade.Presiunea atmosferica va fi in scadere usoara.

Articolul continuă după reclamă

Miercuri: Vremea va fi in continuare calduroasa in regiunile sud-vestice, unde dupa-amiaza izolat va fi canicula, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24-25 de grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 35-36 de grade in sudul Banatului si al Olteniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua in nord, centru si est, iar noaptea in sud, zone unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 10 si 20 de grade.

Joi: La amiaza vor fi 25 si 32 de grade. Treptat, temperaturile incep sa scada usor. Sfarsitul de saptamana va fi calduros, insa se vor instala ploile, mai ales in jumatatea de vest a tarii.

Foto: Intact Images

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Prognoza METEO: Vine canicula!