Antena Meniu Search
x

Un deputat vrea ca sportul să fie materie obligatorie la examenul de Bacalaureat

Sportul, materie obligatorie la bacalaureat. Este propunerea unui deputat, care vrea să introducă mai multe ore de educaţie fizică în şcoli.

Vezi și

Sportul, materie obligatorie la bacalaureat. Este propunerea unui deputat, care vrea să introducă mai multe ore de educaţie fizică în şcoli. Totul este doar o iniţiativă, în contextul în care deja suntem pe locul al doilea la obezitate infantilă în Europa, aşa cum am arătat în campania Observator - Greu în România.

Într-un parc din Bucureşti, câţiva adolescenţi au aflat că sportul ar putea fi materie obligatorie la BAC. Ideea vine de la un deputat. Unii elevi văd doar partea bună a lucrurilor. La sport nu se dau lucrări de control.

Adrian face 10 ore de sport pe săptămână. Nu e încântat că ar trebui să facă şi mai multe ore de mişcare. În schimb, pentru Andreea orele de educaţie fizică nu au existat niciodată: "Ceilaţi copii se jucau, iar eu stăteam pe bancă afară sau mă uitam pe geam. Aşa mai fac şi acasă."

Pentru elevii de şcoală generală, parlamentarul propune mai multe ore de educaţie fizică şi sport.

Si daca numarul de ore ar creşte sau nu, jumătate dintre elevii din România tot nu ar participa: au scutiri medicale. 43% dintre copii spun că singura mişcare pe care o fac nu e spre parc, ci mersul la şcoală şi înapoi acasă. Şi oricum, 7% dintre şcolile din România nu au sală de sport.

Initiativa deputatuli e departe de a intra in vigoare. Momentan e la stadiul de dezbatere publică. Cifrele însă, sunt reale. Aşa cum am arătat şi în campania "Greu în România". Peste 80% dintre copii consumă zilnic băuturi carbogazoase, iar aproape 70% dintre ei nu mai iau micul dejul sau cina cu părinţii. Unul din doi elevi este supraponderal, iar unul din patru este OBEZ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un deputat vrea ca sportul să fie materie obligatorie la examenul de Bacalaureat