Antena Meniu Search
x

Un primar din judeţul Arad şi-a îngropat comuna în datorii şi a cumpărat coşuri de gunoi stradale mai multe decât numărul caselor

Un primar din judeţul Arad şi-a îngropat comuna în datorii. A cumpărat pubele mai multe decât numărul caselor şi scumpe cât bugetul localităţii pe trei ani.

Vezi și

Un primar din judeţul Arad şi-a îngropat comuna în datorii. A cumpărat pubele mai multe decât numărul caselor şi scumpe cât bugetul localităţii pe trei ani.

"Recunosc că am fost tras în piept. Am muşcat-o. De unde a pornit? De la adversarii politici." Aşa sună explicaţia primarului care a golit vistieria localităţii, pentru a cumpăra 740 de coşuri de gunoi. Ar fi trebuit să fie doar 350, însă firma de la care a comandat marfa ar fi umflat factura. Aşa s-a ajuns ca un sigur coş să coste peste 800 de lei.

"Nu am semnat niciun contract, numai verbal. La valoarea care am stabilit-o, se putea merge pe încredinţare directă. Dar, umflând cantitatea, a depăşit. Fără acord." Pentru coşurile de gunoi au fost emise trei facturi, dar Primăria a achitat doar o parte din prima factură. Adică 206.000 lei, în condiţiile în care bugetul pentru 2017 a fost de 220.000 de lei. Aşa că ediul a şi rămas dator cu peste 470.000 de lei, adică peste o sută de mii de euro. Pentru a recupera paguba, firma care a vândut pubelele s-a adresat instanţei, care a decis blocarea conturilor. 

Cele 350 de coşuri au fost montate în toată localitatea, iar cele rămase au fost aşezate în depozit. Oamenii din comună vor explicaţii de la edil. 

Comuna Archiş are acum mai multe pubele decât case. În cele patru sate sunt 640 de gospodării în care locuiesc aproximativ 1.500 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un primar din judeţul Arad şi-a îngropat comuna în datorii şi a cumpărat coşuri de gunoi stradale mai multe decât numărul caselor