Pufarinele, dulciurile uitate ale copilăriei, sunt pe cale de dispariție
Dulci şi aromate, pufarinele copilăriei sunt pe cale de dispariţie. Puţine fabrici au reuşit să treacă testul timpului şi să răzbată peste generaţii. În supermarketuri, pufarinele îşi fac greu loc, chiar dacă românii nostalgici încă mai caută gustul de odinioară. Iată cum se fabrică celebra gustare.
Dulci şi aromate, pufarinele copilăriei sunt pe cale de dispariţie. Puţine fabrici au reuşit să treacă testul timpului şi să răzbată peste generaţii. În supermarketuri, pufarinele îşi fac greu loc, chiar dacă românii nostalgici încă mai caută gustul de odinioară. Iată cum se fabrică celebra gustare.
Povestea celebrelor pufarine care au îndulcit copilăria a generaţii întregi. Grâul decorticat este deshidratat, expandat şi glazurat cu un sirop în care se pune colorant alimentar.
Pufarinele, dulciurile uitate ale copilăriei
De pe poarta acestei fabrici din Târgovişte ies lunar câte 500.000 de pungi de cereale expandate colorate şi aromate, produse care ajung în special în magazinele mici.
Aşa se face că astăzi, producătorii de pufarine din România pot fi număraţi pe degetele de la o mână. Au rezistat pe piaţă doar cei care au mizat şi pe alte produse.
Puţini români nostalgici mai cumpără astăzi pufarine. O singură pungă are efectul unei maşini a timpului.
Pufarinele sunt printre puţinele dulciuri 100% româneşti care au rezistat tranziţiei de la comunism. România este de altfel singura ţară în care grâul expandat se consumă sub această formă
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰