Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: Intervenția la cutremur nu este numai a statului, a Guvernului central, a IGSU. Începe cu omul de rând

Intervenția la cutremur nu este numai a statului, a Guvernului central, nu este numai a IGSU, începe cu omul de rând, cu comunitatea, cu autoritățile locale și județene, a declarat sâmbătă, la Brașov, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Intervenția la cutremur nu este numai a statului, a Guvernului central, nu este numai a IGSU, începe cu omul de rând, cu comunitatea, cu autoritățile locale și județene, a declarat sâmbătă, la Brașov, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

El a adăugat că, în mod normal, forța majoră vine din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dintre toate structurile statului care intervin în acest sens.

"E clar că primul care va interveni va fi cel care îl va ajuta pe vecinul lui și nu este nicio rușine și nicio anomalie în acest sens. Primăria trebuie să fie pregătită, să aibă stocuri de alimente, de apă, trebuie să știe unde să ducă sinistrații care nu mai au locuințe, dacă are paturi pentru ei, saci de dormit, tot ce trebuie în asemenea situații pentru a le putea acorda îngrijire pentru o anumită perioadă. Toate acestea sunt eforturi conjugate între autoritățile centrale, cele locale și populație mai ales. Dar cel mai important lucru este ca populația să fie pregătită, să știe cum să reacționeze. Eu cred că asta poate salva cele mai mult vieți", a subliniat Arafat.

Potrivit acestuia, din fericire, la cutremurul înregistrat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă nu au fost probleme.

"A fost un cutremur de 5,6 grade, conform datelor pe care le-am primit. L-am simțit și în Brașov și a fost simțit în mai multe zone din țară, din fericire fără pagube, fără probleme deosebite. Noi, în secunda în care a avut loc cutremurul, la nivelul MAI, al IGSU, am început imediat verificările, dacă au fost probleme și, bineînțeles, fiecare Inspectorat pentru Situații de Urgență a fost sunat și întrebat și urmărite apelurile de urgență și solicitările populației. Bineînțeles, nu au fost probleme, dar asta ne îndeamnă să rămânem pregătiți. Cutremurele pot apărea oricând, poate peste 20 de ani, poate peste două minute, asta nu știm", a afirmat responsabilul MAI.

Raed Arafat a precizat că speră ca tot ceea ce s-a făcut în ultima perioadă la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, al IGSU pentru informarea și pregătirea populației să aibă efect și oamenii să nu intre în panică și să fie pregătiți cu alimente, apă, medicamente pentru cel puțin trei zile.

Secretarul de stat a participat sâmbătă, la Brașov, la un ceremonial militar și religios, desfășurat în centrul orașului, cu ocazia primirii Drapelului de Luptă de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență "Țara Bârsei".

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Raed Arafat: Intervenția la cutremur nu este numai a statului, a Guvernului central, a IGSU. Începe cu omul de rând