Antena Meniu Search
x

Raiul mirodeniilor, în curtea unei femei din Arad

O femeie din Arad a mers pe mâna propriei pasiuni şi a mizat pe plante. Din asta a ieşit o afacere de mare succes, dar mai ales un stil de viaţă. În urmă cu cinci ani, a plantat câteva mirodenii. De atunci şi până acum, grădina sa a devenit atracţia multor chefi, mai ales că plantele aromate au fost aduse şi din ţări exotice.

de Redactia Observator

la 06.06.2020, 15:06

Vezi și
  • Afacerea cu mirodenii, pornită din pasiune
  • Plantele, pe masele chefilor din România

La câţiva kilometri de Arad, în localitatea Păuliş se află un adevărat rai al mirodeniilor. În grădina din spatele casei, printre plantele aromate, o găsim pe Doina Cociuba. De dimineaţă până seara îngrijeşte mirodeniile.

DOINA COCIUBA - Le spun bună dimineaţă, dacă e o zi bună şi dacă e mai înorat le spun trecem cumva şi de ziua de astăzi. Când o să fie soare o să le zic: suportaţi că diseară o să ne răcorim, deci vorbesc cu ele.

Afacerea a început timid, acum cinci ani, când a renunţat la meseria de hairstylist. De atunci şi până acum a tot adus noi soiuri de plante din toate colţurile lumii. Mândria grădinii este busuiocul cu gust de ardei.

O altă plantă rară care şi-a găsit locul în curtea arădencei este goji negru.

Toate mirodeniile din grădina femeii ajung în bucătăriile chefilor din toată ţara.

Arădeanca nu vrea să se opreasca aici. Speră să mai aducă şi alte soiuri noi de mirodenii, care pot fi folosite nu doar la gătit, ci şi în scop terapeutic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Raiul mirodeniilor, în curtea unei femei din Arad