Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Războiul caloriilor: restaurant vs. fast-food

Războiul caloriilor se dă între fast-food şi restaurant. Şi unul, şi celălalt ascund pericole pentru siluetă, dar şi pentru sănătate. Un meniu aparent sănătos poate avea un aport caloric la fel de mare precum o masă de tip fast food.

de Redactia Observator

la 06.02.2017 , 22:07

Războiul caloriilor se dă între fast-food şi restaurant. Şi unul, şi celălalt ascund pericole pentru siluetă, dar şi pentru sănătate. Un meniu aparent sănătos poate avea un aport caloric la fel de mare precum o masă de tip fast food.

-E mai rapid, îmi place mai mult. 

Este motivul pentru care peste 50% dintre români aleg să mănânce la fast food. Bucureştenii sunt campionii meselor rapide, luate în oraş. Totuşi, conştienţi că acest tip de mâncare poate dăuna sănătăţii, mulţi se îndreaptă şi spre alt tip de restaurante. Atenţie, însă, indiferent de localul în care luăm masa, numărul de calorii e aproape la fel.  

Vezi și

-Deşi tendinţa de contracarare şi de control al caloriilor este de cele mai multe ori concentrată asupra unităţilor fast food, şi un restaurant poate să aducă un aport extrem de mare de calorii la o masă.

Pe acelaşi subiect

În medie, un prânz luat la fast food are în jur de 1.800 de calorii. Şi nu diferă cu mult de o masă luată la un restaurant. Aici, conţinutul caloric depăşeşte 1500 de calorii. 

-Se apropie foarte mult de necesarul zilnic al adultului mediu. Nevoia de a asigura un gust mai bun îi împinge deseori pe bucătari să adauge extracalorii din grăsimi şi din zahăr oferite clienţilor.

Mesele cele mai bogate caloric sunt luate în restaurantele italiene, urmate de cele americane şi cele chinezeşti. Cel mai sănătos se mănâncă la restaurantele japoneze şi vietnameze. 

-Nu contează, tradiţional să fie. La fast food mănânc când sunt la serviciu, că sunt în zonă şi vin aici, dar de regulă la restaurant. 

-Ţi se pare că mâncarea de la restaurant are mai puţine calorii? 

-Nu, cu siguranţă nu. Sunt cam la fel, nu prea se mai găseşte mâncare sănătoasă. 

Persoanele cu venituri de peste 4.000 de lei sunt cele care iau masa în oraş chiar şi de două ori pe zi. Mâncarea preparată acasă, din ingrediente proaspete, rămâne cea mai sigură soluţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Războiul caloriilor: restaurant vs. fast-food