Antena Meniu Search
x

7 reguli de aur pentru a amenaja o baie modernă

Una dintre cele mai mari provocări în ceea ce privește amenajarea casei este reprezentată de baie, încăperea intimă în care te retragi în fiecare seară, după o zi lungă de muncă. Din acest motiv, trebuie să cauți cele mai potrivite obiecte sanitare, mobilier și culori adecvate, pentru a crea o baie modernă.

de Redactia Observator

la 28.06.2019, 14:24

Amenajarea unei băi
Reguli pentru amenajarea unei băi moderne - pexels.com

Una dintre cele mai mari provocări în ceea ce privește amenajarea casei este reprezentată de baie, încăperea intimă în care te retragi în fiecare seară, după o zi lungă de muncă. Din acest motiv, trebuie să cauți cele mai potrivite obiecte sanitare, mobilier și culori adecvate, pentru a crea o baie modernă și relaxantă.

Din fericire, amenajarea unei băi moderne nu este atât de grea precum pare. Ține cont de sfaturile de amenajare de mai jos, pentru a te bucura de o baie frumoasă, care să conțină elementele specifice ale stilului modern: linii drepte, forme simple și un spațiu curat și aerisit.

Obiectele sanitare

O baie modernă, completă și utilată înseamnă o baie care să corespundă standardelor zilelor noastre, atât în materie de mobilier și obiecte sanitare, cât și în ceea ce privește simplitatea și nuanțele blânde ale pereților. Pentru a crea un stil modern coerent, o baie trebuie să fie reprezentată de linii drepte, forme geometrice simple și curate, iar obiectele sanitare trebuie să se încadreze în aceeași idee. Ia în considerare o chiuvetă de baie pe stativ, pe blat sau suspendată, practică și utilă, care să se potrivească cu restul obiectelor din încăpere. În plus, dacă vasele de toaletă suspendate pot mări vizual spațiul băii și facilitează curățenia, cada, indiferent dacă este lipită de perete sau nu, ar trebui să se încadreze în același aspect simplu. O baie modernă nu presupune un spațiu aglomerat, motiv pentru care poți alege piese sanitare separate sau în set, respectând același design unitar. Pentru a reuși în amenajarea băii moderne, optează pentru lavoare simple, albe sau baterii de baie cu linii precise, care arată minunat într-o baie simplă.

Mobilierul

Probabil te întrebi cum arată un mobilier modern, pe care îl poți integra cu ușurință în baia pe care o amenajezi. Ei bine, mobila din baie trebuie să fie fără model, cu forme geometrice clare și linii drepte. Poți opta pentru alegerea unui corp suspendat, care să susțină și să mascheze țevile lavoarului sau un dulap înalt, cu rafturi suspendate, ideal pentru depozitarea obiectelor personale din încăpere. Aceste dulapuri sunt esențiale, deoarece stilul modern al băii implică suprafețe curate și atent ordonate. Alături de mobilier, poți să lași la vedere o plantă, un mic obiect de decor sau un vas special, cu rol de întregire a design-ului, însă este recomandat să renunți la sticle, prosoape sau haine care vor arăta inestetic în cuiere.

Sursele de lumină

O baie modernă include cele mai potrivite surse de lumină, care trebuie să fie suficiente și plasate corespunzător, astfel încât să se potrivească perfect cu mobilierul și dotările băii. Oglinda are un rol la fel de important în baie, atât din punctul de vedere al designului, cât și ca suprafață, deoarece reflectă lumina naturală sau artificială din încăpere. Poți opta pentru o aplică de perete, alături de cele mai bune corpuri de iluminat, plasate strategic în jurul oglinzii din baie. Astfel, te poți machia sau coafa, fără să îți faci griji că fața ta nu va fi luminată în mod egal. După montarea acestor corpuri de iluminat, te poți îndrepta și spre corpurile de iluminat pe același perete sau pe pereții laterali celui pe care stă oglinda. La fel de ușor poți alege să fixezi în tavan o aplică, care poate lumina întreaga încăpere. Încearcă să renunți la varianta neoanelor, care produc efecte de umbră, atunci când te uiți în oglindă.

Finisajele

Pentru o baie modernă și elegantă, trebuie să iei în considerare alegerea celor mai bune finisaje, care țin de gresie și faianță. Astfel, plăcile ceramice cu aspect lucios și model delicat și uniform, neapărat în culori neutre, pot fi alese pentru amenajarea băii. Dacă nu ești fanul acestei idei, te poți îndrepta și către faianță și gresie care imită aspectul pietrei sau al lemnului. Evită culorile și contrastele prea puternice sau intercalarea cu plăci din alte seturi, deoarece nu vor crea efectul dorit și te vei îndepărta de la stilul modern.

Paleta de culori

Chiar dacă stilul modern preferă integrarea culorilor neutre, îți oferă suficiente prilejuri de a-ți pune amprenta în orice amenajare. Atunci când îți dorești o baie modernă, trebuie să ții cont și de vopseaua pereților. Nuanța aleasă trebuie să fie modernă și să se potrivească cu designul încăperii, motiv pentru care baia în culori neutre sau de contrast este de preferat. În plus, culoarea gri reprezintă o altă nuanță neutră care poate fi ușor de combinat cu o culoare de contrast precum maro, alb sau oranj. Aceste culori se asortează perfect cu finisajele din marmură, piatră sau lemn, folosite cu succes în toate amenajările interioare. O altă modalitate în care poți amenaja o baie modernă este reprezentată de combinarea culorilor, a texturilor și a volumelor.

Plantele verzi

O soluție utilă de amenajare a unei băi moderne este integrarea plantelor verzi, care să aducă o pată de culoare și prospețime, în orice colț ar fi plasate. Cu toate acestea, plantele pe care le cumperi pentru baie nu trebuie să aibă dimensiuni mari, pentru a nu încărca spațiul. Plantele mici, asociate cu ghivecele elegante, se pot încadra perfect pe orice raft sau blat disponibil. De la plantele curgătoare, până la cele care cresc în înălțime, un raft gol reprezintă varianta ideală unde plantele îți pot înfrumuseța spațiul.

Covoarele

Un design modern al băii va include și covorașele, care nu doar că reprezintă un element de siguranță, deoarece te ajută să eviți alunecatul pe gresie, ci este și un element decorativ, care ajută la înfrumusețarea băii. Cele mai întâlnite și mai practice sunt covoarele mici de baie sau seturile de covoare, în aceleași culori și modele. Acestea sunt ușor de întreținut și de curățat și pot fi îndepărtate foarte ușor în cazul în care se udă sau se murdăresc. Covoarele mari de baie au un aspect elegant, însă nu sunt la fel de moderne și practice precum cele de dimensiuni mici. Este recomandat să optezi pentru un covoraș mic, care să reprezinte un punct central în baie.

Acestea sunt doar câteva dintre regulile de aur de care trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi o baie modernă. Integrarea celor mai potrivite obiecte sanitare, alegerea finisajelor și a luminilor și includerea unui spațiu verde îți pot transforma o cameră de baie obișnuită într-o încăpere modernă și luxoasă, în doar câțiva pași

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 7 reguli de aur pentru a amenaja o baie modernă