Antena Meniu Search
x

Video Relaxare cu caiacul pentru voluntarii care au ajutat la ecologizarea Canalului Morii, în Reghin: "Eşti ca o raţă pe apă"

A început sezonul de caiace în Reghin, în judeţul Mureş. Mai mulţi voluntari au ales să îmbine utilul cu plăcutul şi să petreacă  o zi în natură altfel. Au ajutat la ecologizarea Canalului Morii şi s-au plimbat cu caiacele până la lăsarea nopţii. Organizatorii au pregătit şi o surpriză pentru toată lumea: un picnic delicios, cu pizza, dar şi cu tradiţionalul balmoş. 

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 09:14

Totul a pornit de la o plimbare cu caiacul în Germania, în oraşul Hamburg, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Cu gândul la România, Klaus Bithler a luat această experienţă ca pe un impuls pentru a realiza ceva asemănător şi în oraşul natal. Şi a reuşit! 

Klaus Bithler, arhitect: Am încercat să oferim publicului larg şansa de a intra pe apă cu caiacul astfel încât să fie o interacţiune între apă şi om şi cu speranţa ca pe viitor apa să primească o altă conotaţie şi anume una că ar trebui să o păstrăm curată! 

Proiectul a atras atenţia şi unui tânăr, viitor arhitect, care a ales sa abordeze această temă şi pentru lucrarea sa de licenţă.

Vezi și

Câmpean Marc Alexandru, absolvent Facultatea de Arhitectură: Mă gândeam cum ar fi să poată să existe în oraş, totodată, spaţii de tranzit care să fie la fel de bogate din punct de vedere, estetic, prin care oamenii să se bucure că trec şi să aibă parte de interacţiune cu un element natural cum ar fi canalul Morii. 

O zi în paradisul verde începe cu colectarea deşeurilor, după care voluntarii sunt răsplătiţi cu un picnic pe cinste în inima naturii. 

Turistă: Am venit şi pregătiţi de picnic, am şi luat masa, aşa după ecologizare, că eram deja un pic obosiţi şi înfometaţi. 

Turist: Eşti în mijlocul naturii, eşti.. parcă te desprinzi de tot ce te înconjoară, nu ştiu, e ceva unic. 

Pentru cei mai curioşi de istoria ambarcaţiunilor, există şi opţiunea de a vizita expoziţia tematică din oraşul Reghin. Organizatorii pun la dispoziţie pentru public 10 caiace, iar după ce sunt instruiţi bine, curajoşii pot explora cei 2 km de traseu de poveste, de unii singuri. 

Turist copil: De la 5 ani practic şi îmi place să mă dau cu caiacul pentru că eşti ca o raţă pe apă.

Când aventura ia sfârşit se strâng donaţii pentru susţinerea proiectului de ecologizare al Canalului Morii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri sociale » Relaxare cu caiacul pentru voluntarii care au ajutat la ecologizarea Canalului Morii, în Reghin: "Eşti ca o raţă pe apă"