Renovările şcolilor din Bucureşti, efectuate pe banii părinţilor
Dacă statul nu face, se ocupă elevii! Cu o lună înainte să înceapă şcoala, părinţii copiilor strâng bani pentru renovarea şcolilor. Unii au pretenţii deosebite, cumpără aparate de aer condiţionat, videoproiectoare şi chiar schimbă parchetul în sala de clasă.
Dacă statul nu face, se ocupă elevii! Cu o lună înainte să înceapă şcoala, părinţii copiilor strâng bani pentru renovarea şcolilor. Unii au pretenţii deosebite, cumpără aparate de aer condiţionat, videoproiectoare şi chiar schimbă parchetul în sala de clasă. Chiar dacă legea arată că lucrările intră în atribuţiile autorităţilor locale, reprezentanţii şcolilor spun că nu au cum să îi oprească. Oficial, totul se face din proprie iniţiativă.
Părinţii unor copii dintr-o şcoală sunt invitaţi să achite câte 200 de lei de fiecare pentru a obţine materialele minim necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu.
Sunt discuţiile de pe grupurile online ale părinţilor care se preocupă să amenajeze cât mai bine unităţile de învăţământ la care îşi trimit copiii din toamnă. Dorinţele unora întrec însă orice aşteptare.
Şi pentru că mulţi sunt plecaţi în vacanţă, părinţii votează pe Whatsapp, iar banii intră rapid în contul unuia dintre şefii clasei. Chiar şi cei care nu sunt de acord, spun că tot ajung să plătescă pentru că n-au de ales!
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Tentativă de suicid la metrou. O minoră s-ar fi aruncat în faţa trenului, când intra în staţia de la Eroilor
- Capitala şi 10 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore
- Tramvaiul 41, blocat după coliziunea cu un Logan. STB a înfiinţat o linie specială pentru preluarea călătorilor
- Wizz Air va deschide o nouă bază în România. Compania anunţă noi rute şi 100 de vouchere surpriză pentru...
Mama unui copil spune că "dintr-o clasă cu 30 de copii, doar eu nu am fost de acord. De cele mai multe ori ni se spune la şedinţa cu părinţii că ar fi bine ca să cumpărăm una alta şi să găsim nişte sponsorizări".
Mai marii din Educaţie nu neagă situaţia, dar spun că părinţii se oferă voluntari în fiecare an.
Potrivit legii, toate lucările de amenajare intră în responsabilitatea primăriilor de care aparţin şcolile. În Bucureşti, toate primăriile de sector au anunţat că anul acesta derulează lucrări de reabilitare. Cele mai multe sunt în vederea obţinerii avizului ISU, care lipseste în jumătate dintre cele o mie de şcoli şi grădiniţe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰