Antena Meniu Search
x

Video Renovată cu peste 1 milion de lei, o şcoală din Gorj stă cu lacătul pe uşă. Inspectoratul spune că sunt prea puţini copii pentru a o ţine deschisă. Primar: "Ne batem joc!"

Incredibil, dar adevărat! O şcoală proaspăt renovată din Gorj este ţinută cu lacătul pe uşă. Pentru că sunt doar 11 elevi, autorităţile au decis, după ce au reabilitat clădirea, că nu are rost să o mai deschidă. Aşa că acum copiii vor trebui să facă zilnic naveta.

de Redactia Observator

la 04.09.2021, 20:33

Vezi și

Revoltaţi, părinţii elevilor din Drăguţeşti au ieşit în stradă. Nu vor să îşi pună copiii pe drumuri în fiecare zi cale de 16 kilometri, dus-întors, până la o altă şcoală. Unde mai pui că nici nu au certitudinea că microbuzul şcolar îi va putea transporta.

"Cine îl supraveghează? Nu accept. Copiii să vină aici la școală pe 13, atunci când se va deschide", spune o mamă.

Printre ei sunt şi copii de grădiniţă, dar şi elevi de clasa a 4-a. "Ei in momentul de fata au nevoie de ajutor. A fost un an in care le-a fost foarte greu, mai ales la clasa intai si la clasa pregatitoare", mărturiseţte învăţătorul Dădui Nicolae. 

Ultima soluţie: instanţa

Pe acelaşi subiect

De la Inspectoratul Şcolar, lucrurile se văd însă altfel. "Un numar foarte, foarte mic de elevi. Pentru 11 elevi sa functioneze o scoala?" , transmite Nicolae Negrea, inspector școlar ISJ Gorj. Aşa că o clădire în care care s-au investit un milion două sute de mii de lei de la Guvern stă acum cu lacătul pe ea. "Nu vreau ca instituția unde am învățat eu, părinții mei și copilul meu până acum, să ajungă monument istoric. Nu! Este o instituție de învățământ", spune un localnic.

Primarul localității este de partea părinţilor, mai ales că nici Consiliul local nu a aprobat închiderea unităţii de învăţământ. "Să răspundă cei de la Inspectorat. Nu vreau să discut altceva. Copiii să învețe în satul lor.  Ne batem joc. După ce că avem o mână de copii, și de ei ne batem joc? O să fac și plângere penală pentru chestia asta. Au trecut peste noi, nu ne-au întrebat și au făcut-o ascuns", spune Ion Popescu, Primarul localităţii.

Decizia ca unitatea școlară să fie închisă s-a mai luat și în urmă cu câțiva ani, dar nu s-a aplicat. În ultimii 30 de ani s-au închis câteva mii de şcoli în România, în timp ce s-au construit mai puţin de 400. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Renovată cu peste 1 milion de lei, o şcoală din Gorj stă cu lacătul pe uşă. Inspectoratul spune că sunt prea puţini copii pentru a o ţine deschisă. Primar: "Ne batem joc!"