Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Restaurantele au ajuns să aibă mai multe livrări acasă sau la birou decât clienţi în local

Nu mai ieşim atât de des în oraş, dar nici mari bucătari nu ne-am făcut peste noapte. Cele mai noi studii din HoReCa arată că românii nu au renunţat la mâncarea comandată. De fapt, livrările reprezintă 27% din piaţa totală, mai mult decât restaurantele cu servire la masă. Prânzul venit la pachet la birou e bătut în cuie pentru cei mai mulţi angajaţi. Iar unii intră în aplicaţiile de delivery şi seara, când ajung acasă şi nu au nimic pentru cină

de Ingrid Tîrziu

la 23.10.2025 , 18:58

În unele zile, comenzile pentru acasă sau la birou sunt mai multe decât numărul clienţilor care intră în local. Mulţi comandă acasă nu doar pentru că e mai comod, ci şi mai ieftin. Vânează oferte sau împart mâncarea.

Chiar dacă fast food-ul e preponderent, românii şi-au rafinat gusturile. În ultimul an, au testat cam tot ce livrează platformele.

În ciuda creşterilor evidente de pe segmentul de livrări, unii rămân sceptici la comezile de mâncare sau pur şi simplu vor să facă economii

Articolul continuă după reclamă

Specialiştii spun că segmentul de livrări a luat avânt atât de mult încât industria îşi regândeşte strategia: de la ambalaje şi până la ofertele speciale pe care românii le caută în aplicaţiile de livrare. Cel mai mare succes îl au meniurile şi promoţiile 1+1 sau 2+1.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat apartamente mai mici decât prevede legea datorită preţului?
Observator » Ştiri sociale » Restaurantele au ajuns să aibă mai multe livrări acasă sau la birou decât clienţi în local