Antena Meniu Search
x

Reţea de interlopi extrem de periculoşi, protejată chiar de o judecătoare. Magistratul se află acum în arest la domiciliu

Superman din Chitila a instaurat teroarea într-un cartier întreg! Nu singur, ci ajutat de prietenii lui, Filozof şi Amar. Vorbim despre o reţea de interlopi periculoşi, care ar fi fost protejaţi chiar de o judecătoare.

Vezi și

Superman din Chitila a instaurat teroarea într-un cartier întreg! Nu singur, ci ajutat de prietenii lui, Filozof şi Amar. Vorbim despre o reţea de interlopi periculoşi, care ar fi fost protejaţi chiar de o judecătoare. Elena Burlan a fost suspendată din funcţie, după ce a ajuns la DNA fiindcă ar fi luat mită de la infractori.

Porecliţi Superman, Gilbert, Filozof şi Amar - membrii clanului Vică au povestit la DNA cum i-ar fi dat 100 de mii de euro judecătoarei Elena Burlan, ca să îi protejeze în faţa legii. 

Erau acuzaţi de tâlhărie, cămătărie, şantaj, ameninţare, sechestrare de persoane şi tentativă de omor calificat. Victime lor erau cei care aveau nevoie de împrumuturi rapide.

Cei care luau 300 de euro - descopereau după ce au primeau aceşti bani în mână - că au de înapoiat 8.000 de euro. Practic, membrii reţelei invocau o serie de penalizări, iar cine nu putea să ţină pasul cu ratele îşi punea viaţa în pericol.

Penalizările apăreau peste noapte. Înţelegerea iniţială era că datornicii vor da înapoi cu 10 la sută mai mult. O zi de întârziere dubla suma ce trebuia înapoiată. În ziua scadenţei, însă, interlopii nu erau de găsit.

Un intermediar al clanului îi propunea victimei să se împrumute din nou, ca să poată achita noua datorie. Schema se repeta la nesfârşit.

Procurorii au găsit mai multe victime care au fost la un pas să fie decapitate.

"Împrumutasem 8.000 de euro, trebuia să dau înapoi 9.000, dar mi-au cerut 45.000 de euro. Umblau cu săbii după ei. M-au lovit în cap, am căzut şi am văzut cum scot sabia. Mi-am protejat gâtul cu mâinile. Sabia mi-a tăiat trei degete. Au plecat răzând", este mărturia cutremurătoare a unei victime.

Victimele erau puse în faţa unei alegeri extreme, spun procurorii.

Li se spunea că datoria este ştearsă dacă îşi donează toate bunurile. Anchetatorii au descoperit că într-un singur an, membrii clanului au devenit proprietari peste 15 case şi câteva maşini de lux.

Mărturiile a 23 de victime au ajuns pe masa judecătoarei Elena Burlan de la Tribunalului Bucureşti, dar ea a decis că locul interlopilor nu e în spatele gratiilor.

Astfel Superman, Gilbert, Filozof şi Amar au rămas liberi şi au primit pedepse cu suspendare. La recurs, au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare. Fostul magistrat a rămas în arest la domiciliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Reţea de interlopi extrem de periculoşi, protejată chiar de o judecătoare. Magistratul se află acum în arest la domiciliu