Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)
Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că chefii se limitează la a introduce elemente inedite din bucătăriile Bătrânului Continent.
Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că chefii se limitează la a introduce elemente inedite din bucătăriile Bătrânului Continent. Cei mai îndrăzneţi au ajuns în stadiul în care combină stilul românesc de gătit cu bucătăria japoneză.
În bucătăria unui restaurant din Mărginimea Sibiului, construit pe ruinele fostelor temniţe ale Imperiului Austro-Ungar, mielul este pregătit după o reţetă de pe vremea vikingilor. Iar o salată şi cartofi copţi îl acompaniază în meniu.
Şi, cum se apropie Paştele, tot mielul rămâne vedeta. Pulpa este lăsată 8 ore să se frăgezească în cuptor şi apoi este învelită într-un "sac" de pâine. Merge perfect cu legume trase în tigaie.
- Tatăl care şi-a ucis fiica "din greşeală" spune că e "ghinionistul suprem". Detalii tulburătoare din anchetă....
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
Chiar dacă masa este copioasă, mai este întotdeauna loc şi pentru desert. De această dată alegerea e pară fiartă în vin cu zahăr şi scorţişoară, îmbrăcată în aluat şi servită pe un pat din sos de caramel.
Chefii vin şi cu soluţii pentru cei care vor o masă mai uşoară. Un meniu care îmbină bucătăria ardelenească cu cea japoneză. Preparatul prinde gust cu produse din zonă - brânza este adusă de la localnici, iar peştele, de la crescătoriile din zonă. Doar tehnica vine de departe.
Şi desertul este reinterpretat. Galuşte cu prune, cu sos de catină şi dulceaţă de maceşe.
Sunt zeci de localuri din oraş în programul Sibiu, Regiune Gastronomica si au un meniu comun - Gusturile Primaverii, care se schimbă în funcţie de sezon.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰