Antena Meniu Search
x

Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)

Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că chefii se limitează la a introduce elemente inedite din bucătăriile Bătrânului Continent.

de Redactia Observator

la 12.04.2019, 17:16

Vezi și

Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că chefii se limitează la a introduce elemente inedite din bucătăriile Bătrânului Continent. Cei mai îndrăzneţi au ajuns în stadiul în care combină stilul românesc de gătit cu bucătăria japoneză.

În bucătăria unui restaurant din Mărginimea Sibiului, construit pe ruinele fostelor temniţe ale Imperiului Austro-Ungar, mielul este pregătit după o reţetă de pe vremea vikingilor. Iar o salată şi cartofi copţi îl acompaniază în meniu.

Şi, cum se apropie Paştele, tot mielul rămâne vedeta. Pulpa este lăsată 8 ore să se frăgezească în cuptor şi apoi este învelită într-un "sac" de pâine. Merge perfect cu legume trase în tigaie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă masa este copioasă, mai este întotdeauna loc şi pentru desert. De această dată alegerea e pară fiartă în vin cu zahăr şi scorţişoară, îmbrăcată în aluat şi servită pe un pat din sos de caramel.

Chefii vin şi cu soluţii pentru cei care vor o masă mai uşoară. Un meniu care îmbină bucătăria ardelenească cu cea japoneză. Preparatul prinde gust cu produse din zonă - brânza este adusă de la localnici, iar peştele, de la crescătoriile din zonă. Doar tehnica vine de departe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi desertul este reinterpretat. Galuşte cu prune, cu sos de catină şi dulceaţă de maceşe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt zeci de localuri din oraş în programul Sibiu, Regiune Gastronomica si au un meniu comun - Gusturile Primaverii, care se schimbă în funcţie de sezon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)