Reţetele tradiţionale reinterpretate. Preparatul "Scordolea" a fost transformat în "mârliţă-n culcuş"
Reţetele tradiţionale capătă alt gust odată ce ajung pe mâinile studenţilor de la Ingineria Alimentelor din Galaţi! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipă de studente. Nu vă gândiţi că a căpătat şi o denumire mai elegantă. Acum i se spune "mârliţă-n culcuş".
Reţetele tradiţionale capătă alt gust odată ce ajung pe mâinile studenţilor de la Ingineria Alimentelor din Galaţi! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipă de studente. Nu vă gândiţi că a căpătat şi o denumire mai elegantă. Acum i se spune "mârliţă-n culcuş".
Însă nu contează denumirea, important este gustul. Care a fost foarte apreciat de toţi cei care au testat mârliţa-n culcuş.
Mai întâi, se pune un strat subţire de piure (4,00), apoi un strat mai gros din ştiuca fiartă şi sărată (5,12), un alt strat de cartofi, dar dublu faţă de primul (6,13) iar apoi (8,13), desigur, urmează partea cea mai simplă: ornatul.
La final de tot, urmează imitaţia de icre pe care cele trei studente au inventat-o, dar care poate fi făcută de oricine, acasă.
- "Nu merge deloc, e bătaie de joc". Pacienți pe drumuri și medici de familie nevoiți să lucreze noaptea, după ce...
- Metode pentru a opri risipa alimentară. Cum generezi prin ChatGPT reţete cu alimentele pe care le ai în frigider,...
- Cum faci cei mai pufoşi şi gustoşi cozonaci pentru masa de Crăciun
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Produsul final - numit mârliţa-n culcuş - arată aşa. (13,31) Şi e un preparat reinterpretat. În mod tradiţional, se numeşte "scordolea" şi conţine doar peşte şi cartofi.
Imitaţia de icre şi sosul din pătrunjel reprezintă un plus, care face preparatul unic, iar această idee le-a adus studenţilor Premiul Special pentru gust autentic la Simpozionul "Influenţe culturale în gastronomie", organizat în Sibiu.
Asta voiau să audă studenţii. Mai ales că nu le-a fost uşor deloc. Mârliţa - adică o ştiucă mai mică - trebuie preparată cu mult timp înainte. Numai sărarea ei durează câteva zile.
Şapte universităţi din ţară au participat la concurs.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰