Reţetele tradiţionale reinterpretate. Preparatul "Scordolea" a fost transformat în "mârliţă-n culcuş"
Reţetele tradiţionale capătă alt gust odată ce ajung pe mâinile studenţilor de la Ingineria Alimentelor din Galaţi! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipă de studente. Nu vă gândiţi că a căpătat şi o denumire mai elegantă. Acum i se spune "mârliţă-n culcuş".
- Atac şocant, filmat în Bucureşti. Un bărbat a spart cu un cuţit parbrizul maşinii soţiei. DETALII la Observator 12:00, la Antena 1
- Surse: Firea şi Burduja, în locul lui Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PSD şi PNL renunţă la candidatul unic pentru Bucureşti
Reţetele tradiţionale capătă alt gust odată ce ajung pe mâinile studenţilor de la Ingineria Alimentelor din Galaţi! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipă de studente. Nu vă gândiţi că a căpătat şi o denumire mai elegantă. Acum i se spune "mârliţă-n culcuş".
Însă nu contează denumirea, important este gustul. Care a fost foarte apreciat de toţi cei care au testat mârliţa-n culcuş.
Mai întâi, se pune un strat subţire de piure (4,00), apoi un strat mai gros din ştiuca fiartă şi sărată (5,12), un alt strat de cartofi, dar dublu faţă de primul (6,13) iar apoi (8,13), desigur, urmează partea cea mai simplă: ornatul.
La final de tot, urmează imitaţia de icre pe care cele trei studente au inventat-o, dar care poate fi făcută de oricine, acasă.
Produsul final - numit mârliţa-n culcuş - arată aşa. (13,31) Şi e un preparat reinterpretat. În mod tradiţional, se numeşte "scordolea" şi conţine doar peşte şi cartofi.
Imitaţia de icre şi sosul din pătrunjel reprezintă un plus, care face preparatul unic, iar această idee le-a adus studenţilor Premiul Special pentru gust autentic la Simpozionul "Influenţe culturale în gastronomie", organizat în Sibiu.
Asta voiau să audă studenţii. Mai ales că nu le-a fost uşor deloc. Mârliţa - adică o ştiucă mai mică - trebuie preparată cu mult timp înainte. Numai sărarea ei durează câteva zile.
Şapte universităţi din ţară au participat la concurs.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰