Video

Roata panoramică din Constanţa devine istorie

De Andreea Filip.
Publicat: 26.02.2021, 17:29.
Actualizat: 26.02.2021, 17:29

La nici un an de la constucţia ei, roata panoramică din Constanţa nu se mai învârte la malul mării. Ea va fi complet demontată până la sfârşitul lunii. Şi asta pentru că autoritățile locale au decis să nu mai prelungească autorizația de funcționare a roții, ca să facă loc unui şantier.

Roata panoramică din Constanța ar urma să fie complet demontată până spre finele lunii. Societatea a fost notificată, iar pe 24 februarie sunt împlinite cele 30 de zile legale.

Dacă până atunci nu va fi demontată, primăria va putea să o demonteze, prin Confort Urban. Edilul Constanței, Vergil Chițac, a punctat că până pe 24 februarie mai are termen, conform notificării transmise în ianuarie firmei care deține roata panoramică de la Poarta 1.

Dacă societatea nu o va demonta, primăria, prin Confort Urban, va trebui să treacă la demolarea construcției.

Tomis Eye, roata panoramică din Constanţa, devine istorie

Roata din care puteai admira de la înălţime marea şi cazinoul, ar putea fi mutată în alt judeţ, dacă nu i se va mai găsi locul pe litoral.

De la 36 de metri înălţime se poate admira o parte din oraş şi din port, însă cel mai frumos peisaj este cel al falezei cazinoului şi, bineînţeles, al mării.

"Dacă la finalul lunii iunie admiram o privelişte de sus, acum, la şapte luni distanţă, turiştii nu se vor mai putea bucura de un peisaj de la înălţime"

Constănţenii au botezat-o Tomis Eye, adică ochiul Tomisului, după mult mai celebra roată londoneză. În cele şapte luni, roata gigant a devenit atracţia turiştilor. Acum însă, va deveni istorie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.