Antena Meniu Search
x

SPECIAL! O romanca, una dintre cele mai cautate coregrafe din India

O singura romanca a reusit sa-i cucereasca pe indieni, chiar cu armele lor. Daca o vezi plimbandu-se pe strada, prin Oradea, te opresti cateva secunde si te intrebi daca visezi. O cheama Claudia Ignat si se afla in agenda tuturor regizorilor si actorilor de la Bollywood.

Vezi și

Cand un om vede pentru prima oara un film indian, are un soc. Totul decurge normal, intriga are o logica, actorii sunt talentati. Doar ca, deodata, toti, dar absolut toti, incep sa danseze.

Departe de ignoranta cinefilului roman, filmele de la Bollywood ascund simbolurile uneia dintre cele mai complexe si captivante culturi ale lumii. Una care pare imposibil de cuprins cu mintea de un strain. Pentru Claudia, a fost misiunea vietii. Inca din primii ani de scoala, oradeanca se indragostise de Naarghita, de Vagabondul lui Raj Kapoor, de Maitreyi a lui Eliade. Manca India pe paine. Invatase pana si limba Hindi. La 16 ani, a luat legatura cu ambasada Indiei si a inceput sa studieze dansul. Dupa cativa ani, visul i s-a indeplinit. A ajuns in India, dar nu in calitate de turista, ci de localnica.

“Surprizele in India au fost doar placute, deloc neplacute si m-am asteptat. Muzica, dansul foarte cunoscute, imbracamintea, caldura umeda a Indiei si prietenia pe care mi-a oferit-o”, povesteste Claudia.

S-a perfectionat in dansul indian la New Delhi si a devenit in scurt timp una dintre cele mai cautate coregrafe din India: “Pasii si norocul m-au dus in Bombay. Iata ca de la inceput aceasta lume fantastica a Bollywood-ului pana la urma. Cei care nu cunosc numele e o combinatie dintre Bombay si Hollywood”.

Bollywood-ul a primit-o cu bratele deschise. A colaborat cu cei mai mari regizori si actori indieni. Isi traia visul. Facea ce-i placea, traia cum voia: “Am avut norocul sa traiesc Craciunul si Sarbatorile de Pasti in India si sa nu-mi lipseasca nimic, nici sarmalutele”.

Claudia s-a specializat intr-un dans de care s-a atasat profund: "Dansul zeitei Mohini". Fiecare miscare, cat de mica, e un cuvant, o expresie, o invitatie, o binecuvantare.

Desi s-a intors in Romania, Claudia inca se simte si traieste ca in India. Ba chiar si munceste pentru ei, fiind in colaborare cu cateva televiziuni indiene. Insa ceva lipseste” Este o perioada acum sa raman in Romania, sa-mi implinesc destinul. Niciodata nu stii cand va fi urmatoarea plecare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! O romanca, una dintre cele mai cautate coregrafe din India