Antena Meniu Search
x

Românii cu vacanțe în Grecia simulează simptome de coronavirus pentru a obține testul necesar la trecerea graniței

Iar spitalele din ţară, oricum sufocate de numărul tot mai mare de îmbolnăviri, au început să se confrunte cu un fenomen halucinant. La Urgenţe, apar din ce în ce mai des pacienţi falşi. Oameni care simulează simptome de coronavirus doar pentru a obţine testul cu care să poată pleca în vacanţă, în Grecia. Multe centre de testare nu mai au locuri disponibile. Şi în plus, la spital, testarea este gratuită. Medicii atrag atenţia că astfel de gesturi iresponsabile pot răpi şansa la viaţă bolnavilor. 

de Redactia Observator

la 14.07.2020, 20:31

Vezi și
  • Românii care apelează la asemenea gesturi o fac inclusiv pentru a obține testarea gratis.
  • Românii pot intra în Grecia doar cu un test negativ de coronavirus efectuat în ultimele zile.

Cum vacanţa în Grecia nu mai poate aştepta, mulţi turişti îşi deschid singuri calea spre paradisul elen. Merg la spital, la Urgenţe, şi mimează boala în faţa medicilor. 

Marius Pascu, coordonator UPU Pitești: Declararea unor simptome care nu mai sunt prezente, dar care au fost prezente zilele trecute. Şi anume: am avut durere în gât sau mi-am pierdut gustul şi mirosul sau am avut febră, dar am luat antitermice şi nu mai am. 

Fenomenul a luat amploare în Argeş, judeţ aflat pe primul loc în topul îmbolnăvirilor în ultimele zile. 93 de oameni au fost depistaţi pozitiv numai în ultimele 24 de ore. Medicii fac muncă de detectivi ca să îşi dea seama cine minte. 

Marius Pascu, coordonator UPU Pitești: Pentru noi, e o sarcină dificilă să separăm pacienţii cu simptome minime de falşii pacienţi pentru că, într-adevăr, simptomatologia uneori capătă un tablou clinic destul de diferit de ceea ce ştiam la început.

La Spitalul de Urgenţă Piteşti se testează, în medie, 220 de oameni pe zi. Printre ei se strecoară şi mulţi pacienţi falşi. La centrele de testare, lista de programări e plină. În plus, la spital, oamenii obţin biletul spre vacanţă gratuit. Dar kiturile de testare se epuizează rapid, iar medicii vor fi obligaţi să taie din banii necesari pentru tratamentul bolnavilor. 

Florina Dinu, director financiar Spitalul de Urgență Pitești: Probabil că o să tăiem de la materiale sanitare, de la medicamente. 

Certificatul medical a ajuns cel mai căutat document al verii. Iar testarea pentru vacanţă a ajuns să se reflecte în statisticile Covid-19. În Prahova, cele mai multe noi cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate la turiştii care îşi programaseră concediul în Grecia. 

Bogdan Nicu, director DSP Prahova: Undeva la 28 sau 30 de teste care ne-au sosit de la diverşi agenţi economici care sunt autorizaţi la punctele de recoltare ale societăţilor respective medicale din Prahova. Sunt cel puţin opt puncte de recoltare de care ştiu sigur că au recoltat pentru PCR. 

Vecinii bulgari au găsit o altă scurtătură spre insulele greceşti. La Vama Promachonas se vând certificate false cu rezultate negative la coronavirus cu doar 40 de euro. Tocmai din acest motiv, Grecia nu mai acceptă buletinul de analize decât de la anumite laboratoare. Iar dacă numărul de pozitivi continuă să crească, nu e exclus să închidă acest punct de trecere al frontierei. 

O altă veste proastă pentru noi vine de la Viena. Austria suspendă de joi legăturile aeriene cu 10 ţări. Printre ele şi România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Românii cu vacanțe în Grecia simulează simptome de coronavirus pentru a obține testul necesar la trecerea graniței