Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii din diaspora preferă să facă nunțile în țara natală

În luna august se numără nunţile. Primul weekend după postul Sfintei Marii a fost cel mai aglomerat. Multe cupluri de români care lucrează în străinătate se întorc acasă pentru cel mai important moment din viaţa lor.

de Redactia Observator

la 19.08.2019 , 00:56

În luna august se numără nunţile. Primul weekend după postul Sfintei Marii a fost cel mai aglomerat. Multe cupluri de români care lucrează în străinătate se întorc acasă pentru cel mai important moment din viaţa lor. Românii din Diaspora vor să-i aibă pe cei dragi alături şi să respecte tradiţiile. În plus, nici cheltuielile nu sunt de neglijat. Acasă, costurile sunt şi de trei ori mai mici decât în alte ţări europene.

Răzvan şi Elena sunt plecaţi de 4 ani în Marea Britanie. Nu s-au gândit o clipă să-şi unească destinele printre străini. În cel mai important moment al vieţii lor, vor să aibă familia aproape şi să se bucure de obiceiurile olteneşti, atât de bogate când vine vorba despre o nuntă la sat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Pe lângă turta miresei din care toţi invitaţii trebuie să guste pentru a avea noroc tot anul, nu a lipsit nici tradiţia bradului împodobit.

Astfel de obiceiuri nu există în Regatul Unit. Acolo, tradiţiile se rezumă doar la a purta în ziua cea mare haine sau bijuterii noi, vechi, dar şi de împrumut. Una dintre piese trebuie să fie de culoare albastră. Până şi colegii de muncă britanici au vrut să vadă cum se petrece româneşte.

În August, luna concediilor, tot mai mulţi români din Diaspora se căsătoresc acasă. În Braşov, la Oficiul Stării Civile, a fost cel mai aglomerat weekend.

Mircea este alpinist în Olanda, dar spune că a urcat pe cea mai înaltă culme a bucuriei acum, când Raluca, mama viitorului său copil, i-a devenit soţie.

În România, o nuntă costă, în medie, 10 mii de euro, în timp ce în Marea Britanie, Olanda, Spania şi Italia preţurile sunt duble sau chiar triple.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Românii din diaspora preferă să facă nunțile în țara natală