Antena Meniu Search
x

Românii s-au înghesuit în magazinele cu haine, după redeschiderea mall-urilor

Începând de astăzi, avem verde şi la cumpărături în mall-uri. Marile centre comerciale s-au redeschis, însă tot fără norme de aplicare. Şi au fost la fel de aglomerate ca înainte de pandemie. Cele mai căutate magazine au fost cele de îmbrăcăminte, unde clienţii au găsit chiar şi reduceri. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 15.06.2020, 22:51

Vezi și
  • Clienții mall-urilor trebuie să poarte măști de protecție.
  • Proprietarii de magazine au căutat să-și recupereze clienții cu numeroase reduceri și oferte.

În prima zi în care şi-au deschis uşile, mall-urile au arătat ca într-un weekend de dinainte de pandemie. La unele centre comerciale, clienţii au ajuns chiar înainte de ora deschiderii. Curioşi de noile produse şi preţuri, s-au aşezat la coadă, direct în stradă. 

Vremea nu a fost foarte prietenoasă. În Capitală au fost 24 de grade și mai toată ziua a plouat, așa că lumea s-a refugiat în mall-urile abia deschise. Drept dovadă, nici în parcări nu prea mai găsești un loc liber și nicidecum foarte aproape de intrarea în mall.

Aglomerația din parcare s-a văzut și în magazine. Cele de îmbrăcăminte şi încălţămine au fost cele mai pline. 

După trei luni de pierderi, retailerii încearcă din răsputeri să atragă cât mai mulţi clienţi. În prima zi, oamenii au găsit reduceri de până la 70 la sută şi promoţii precum: la trei produse cumpărate, al patrulea este gratuit. 

Fiecare magazin a funcţionat după propriile reguli. Pentru că normele redeschiderii nu au fost făcute publice nici până acum. Nu ştim, de exemplu, câţi oameni au voie să intre într-un singur magazin. 

Cosmin Savu Cristescu, președinte RORETAIL: În mod paradoxal, deși Guvernul a suspendat activitatea magazinelor și nu a centrelor comerciale, domnul prim-ministru a invitat la discuții asupra acestor norme chiar centrele comerciale, nu proprietarii magazinelor. Prin urmare nu putem să facem niciun fel de comentariu asupra acestor norme.

Oricum, mall-urile au impus singure câteva reguli. La intrarea în clădire, clienţilor li se ia temperatura. În plus, paznicii au grijă ca oamenii să poarte măşti şi să se dezinfecteze. 

Anca Serea: Am venit cu inima strânsă, dar mi-am asumat. Nu mă deranjează că trebuie să port mască. Mi se pare deja o măsură de bun simț. Eu aici mi-am luat niște pantofiori, o geantă și o rochiță. Mai merg la pijamale și gata. Ăsta a fost planul pe prima zi. Un buget, mai degrabă, nu un plan.

În prima zi de cumpărături la mall, clienţii nu au găsit însă toate magazinele deschise. Unii retaileri şi-au păstrat lacătul pe uşi, în semn de protest faţă de conducerea centrelor comericiale, care le-a cerut plata chiriilor chiar şi în perioada stării de urgenţă. 

Totuşi, în două mall-uri, patronii magazinelor s-au răzgândit şi au deschis, chiar dacă au anunţat că nu o vor face. În schimb, au spus că vor protesta în alt mod. Fiecare angajat va purta câte o banderolă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Românii s-au înghesuit în magazinele cu haine, după redeschiderea mall-urilor