Românii meșteresc prin casă și își pun viața în pericol
Românilor le place să meşterească prin casă, doar că multe dintre lucrările făcute pe cont propriu le pun viaţa în pericol. Culmea este că mulţi îşi dau seama că nu au ieşit cum trebuie şi că pot fi oricând o reală ameninţare.
Românilor le place să meşterească prin casă, doar că multe dintre lucrările făcute pe cont propriu le pun viaţa în pericol. Culmea este că mulţi îşi dau seama că nu au ieşit cum trebuie şi că pot fi oricând o reală ameninţare.
Un român din zece admite că a făcut lucrări majore, pe cont propriu, în locuinţă.
Problema e că aceiaşi meşteri amatori admit că lucrările lor au afectat structura de rezistenţă a clădirii. Ba chiar trei din zece conaţionali nu ştiu care sunt pereţii importanţi din casă. Şi totuşi nu au avut nicio problemă în eliminarea lor.
Întrebaţi când ar putea să aibă de suferit din lucrărilor făcute, aproape 60 la sută dintre respondenţi au menţionat cutremurul. Pe locul doi în topul temerilor e incendiul, iar pe locul trei o posibilă inundaţie.
- Adrian a readus la viaţă o comoară uitată din Munţii Apuseni. Apoi a mai primit un dar de suflet
- Ce investiții fac românii pentru a-și transforma curțile. O grădină de vis îi poate costa până la 55.000 lei
- Cum ne protejăm casa de hoţi: postările de pe reţelele de socializare, la fel de importante precum un sistem de...
- Un englez s-a trezit că i-a fost vândută casa peste noapte, iar în locul lui stă o româncă. Locuinţa,...
- O casă cu trei dormitoare situată în centrul unui oraș britanic scoasă la vânzare pentru doar cinci lei
Şi totuşi, 5 din 10 familii nu au acasă o trusă de urgenţe medicale. 8 din 10 români nu au acasă nici măcar o trusă de urgenţă pentru cutremur. Un astfel de pachet de urgenţe ar trebui să conţină o lanterna, un fluier, câteva provizii, o sticlă de apă, un radio şi o pătură.
Grav e că nici de incendii nu ne protejăm. 6 din 10 români nu au acasă detectoare de fum şi nici stingător de incendiu. Dar totuşi, 52 la sută dintre români scot din priză tot atunci când pleacă pentru mai mult de 48 de ore.
Tot la capitolul siguranţă e de menţionat că trei trei din 10 români lasă geamuri deschise când pleacă de acasă, iar unul din 4 a pierdut cheia de la locuinţă, dar nu a schimbat butucul.
Şi, totuşi, cele mai multe furturi din locuinţă au loc prin folosirea de chei potrivite şi spargerea tâmplăriei PVC. Deci aceşti români ar trebui să aibă măcar un motiv de teamă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰