Antena Meniu Search
x

România, în topul clădirilor bizare!

Obosiţi de monotonia blocurilor comuniste sau a noilor clădiri de oţel şi sticlă, uităm de multe ori că şi Bucureştiul are clădiri deosebite. Însă străinii au fost mai atenţi decât noi

Vezi și

 

Suntem şi noi reprezentaţi în top, pe locul 11 mai exact. Sediul Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti a devenit un obiectiv turistic reprezentativ pentru Capitală, datorită stilului său architectural nonconformist. Clădirea pleacă de la un monument istoric, care a adăpostit înainte de Primul Război Mondial ambasada Austro-Ungariei şi se termină cu o construcţie realizată în stilul zgârie norilor.

Primul loc este ocupat de clădirea dansatoare. Construită între 1992 şi 1996, este poreclită "Fred şi Ginger" şi, dacă ne uităm cu atenţie înţelegem de ce este numită aşa! Primul loc in top, desigur.

Pe locul al doilea regăsim The Crooked House din Sopot, Polonia. Clădirea a fost proiectată în anul 2002 şi construită în 2003. Arhitectura casei a fost inspirată din desenele unui celebru artist polonez.

Bronzul revine muzeului corpului din Olanda. Este prima instituţie interactivă de acest fel din lume şi are atât rol educativ cât şi de distracţie. Clădirea găzduieşte colecţii şi expoziţii dedicate biologiei şi a fost inaugurat în 2008 de regina Beatrix.

Pe locul şapte, regăsim House Attack - în traducere, Casa Atacului din Viena. Parcă cineva a aruncat o casă care s-a înfipt în acoperişul clădirii. House Attack găzduieşte 7.000 de obiecte de artă modernă şi contemporană.

La numărul 14 regăsim hotelul Tianzi din China, o clădire luxoasă de zece etaje care înfăţişează trei zei din religia budistă: zeul norocului, cel al prosperităţii şi al cel longevităţii. Intrarea în hotel se face prin piciorul unuia dintre ei. Fie ca zeul călătoriilor să te ajute mihaela să vezi cât mai multe din aceste minunăţii arhitecturale!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România, în topul clădirilor bizare!