Antena Meniu Search
x

România are mare nevoie de forţă proaspătă de muncă, iar ASE şi Fundaţia Dan Voiculescu se ocupă de asta

Juriul de la Dezbate România este format din academicieni, jurnalişti, dar şi oameni de cultură.

Vezi și

Chiar acest aspect important al economiei ţării a fost dezbătut la concursul organizat pentru tineri de ASE şi Fundaţia Dan Voiculescu. Juriul de la Dezbate România este format din academicieni, jurnalişti, dar şi oameni de cultură. Ei vor fi foarte atenţi la retorica şi argumentaţia folosite de participanţi pentru a desemna echipa câştigătoare.

Tinerii care vor să se afirme cu un discurs clar şi bine argumentat au din nou şansa să o facă în cadrul concursului "Dezbate România". Tema propusă de juriu la seria de dezbateri nu a fost deloc una simplă, ci i-a pus la încercare pe studenţi : "Universităţile ar trebui să pregătească doar specialiştii de care are nevoie economia".

Robert Grec, student la ASE: "Este o temă foarte interesantă şi actuală, o problematică cu care societatea din România se confruntă, care ar trebui dezbătută şi pentru care ar trebui sa se găsească niste soluţii care să fie implementate şi să se rezolve problemele."

Robert Andrei Costache, student la ASE: "Tema este una foarte interesantă, una care este în premieră în cadrul universităţii, nu este o temă abordată şi actuală, este o noutate şi este bună în antrenarea studenţilor în a forma anumite argumente şi a vorbi în public."

Studenţii au venit şi cu soluţii. Şi au notat ideile principale şi au tras rapid concluziile

Luciana Bârlădeanu, stundentă la ASE: "România se confruntă această problemă, universităţile pun mai mult accent pe teorie şi mai puţin pe practică, când te duci să te angajezi, angajatorul pune foarte mult accent pe treaba asta."

Robert Andrei Costache, student la ASE: "Fiecare om are anumite abilităţi, anumite talente şi dacă noi îi obligăm să se axeze doar pe economie sau pe IT, îl obligăm, îl forţăm pe acel om să îşi piardă din talent şi să îşi facă o carieră monotonă.'

Şi membrii juriului au dezbătut pe tema propusă.

Ramona Diaconescu, conferenţiar universitar la ASE: "Este o temă foarte actuală şi este o temă care se află pe agenda de procupări a Universităţii noastre, există deja câteva modalităţi care sunt abordate în ideea de a avea o apropiere cât mai mare între cerinţele de pe piaţa muncii şi competenţele pe care le dezvoltă programul nostru de studiu."

Concursul Dezbate Romania a ajuns la cea de a opta ediţie şi se va încheia în februarie 2018. Sunt înscrise 8 echipe cu 32 de participanţi. Echipa câştigătoare va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » România are mare nevoie de forţă proaspătă de muncă, iar ASE şi Fundaţia Dan Voiculescu se ocupă de asta