Antena Meniu Search
x

România nu are încă un program gratuit de vaccinare împotriva virusului HPV

La fiecare cinci ore, o româncă moare din cauza cancerului de col uterin. Cu toate acestea, ţara noastră încă nu are un program gratuit de vaccinare.

Vezi și

La fiecare cinci ore, o româncă moare din cauza cancerului de col uterin. Cu toate acestea, ţara noastră încă nu are un program gratuit de vaccinare împotriva virusului HPV, care provoacă maladia.

Această tânără are, la doar 17 ani, multe întrebări cu privire la corpul ei. N-a avut pe cine să întrebe, aşa că până acum s-a sfătuit cu colegele de la şcoală: "Ne învăţăm una pe alta, ea mi-a spus că ştie anumite chestii, eu îi spun ce ştiu şi uite aşa ne învăţăm una pe alta şi mai ne informăm."

Nu întotdeauna informaţiile erau cele corecte. A aflat cu uimire de la medici că virusul HPV provoca atât cancer de col, cât şi oral. 

Vaccinul împotriva HPV nu este gratuit în România, iar efectele se văd. Peste 3.500 de femei află anual că suferă de cancer de col. În lipsa vaccinului, singura metodă de prevenţie este igiena corespunzătoare. Inclusiv cea a cavităţii bucale. 

Pe acelaşi subiect

Liliana a ascultat cu atenţie sfaturile medicilor, însă recunoaşte că nu se spală riguros pe dinţi. A şi ajuns la medic din acest motiv. Cele mai frecvente probleme ale copiilor şi adolescenţilor sunt cauzate de carii. 

Campania a început în Bucureşti, însă pentru a se extinde e nevoie de ajutorul statului. 

Statisticile europene arată că 5% din toate tipurile de cancer sunt provocate de virusul HPV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România nu are încă un program gratuit de vaccinare împotriva virusului HPV