Antena Meniu Search
x

România, promovată ca destinaţie turistică în Portugalia

Promovarea României ca destinaţie turistică şi consolidarea afacerilor între turoperatorii români şi cei portughezi reprezintă tema unui eveniment organizat la Ambasada României din Lisabona şi la care participă, luni, ministrul Turismului, Mircea Dobre, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES.

Promovarea României ca destinaţie turistică şi consolidarea afacerilor între turoperatorii români şi cei portughezi reprezintă tema unui eveniment de networking organizat la Ambasada României din Lisabona şi la care participă, luni, ministrul Turismului, Mircea Dobre, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES.

O delegaţiei a Ministerului Turismului din România are programate, în perioada 26 - 28 martie, o serie de întâlniri şi evenimente în capitala Portugaliei.

Potrivit sursei citate, vizita oficialilor români are drept scop dezvoltarea şi aprofundarea dialogului bilateral pe teme ce ţin de contribuţia turismului la creşterea economică, inclusiv componenta de instruire şi formare profesională, precum şi consolidarea dialogului de afaceri în cadrul industriei turistice româno-portugheze şi promovarea ţării noastre ca destinaţie turistică. 

Programul delegaţiei române a debutat, duminică, 26 martie, cu o vizită la Şcoala de turism şi ospitalitate din Lisabona, în cadrul căreia gazdele, Teresa Monteiro - vice-preşedintele Turismo de Portugal, Ana Moreira - directorul Şcolii de turism, şi Alexandra Pereira - director training, au prezentat ministrului român al Turismului modul în care sunt organizate şi funcţionează instituţiile de învăţământ profesional de profil în Portugalia.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Mircea Dobre a punctat interesul pentru iniţierea şi dezvoltarea unor parteneriate cu instituţiile de formare profesională în domeniul turismului din Portugalia, centrate pe schimburi de bune practici şi folosirea expertizei profesioniştilor din industria ospitalităţii din această ţară, în vederea importării unor modele de succes în România. 

Pe de altă parte, oficialul român a prezentat gazdelor proiectul instituţiei pe care o conduce de înfiinţare a unor centre naţionale de învăţământ şi de reînfiinţare a şcolilor de meserii, inclusiv a celor postliceale, pentru formarea profesională a forţei de muncă în domeniul turismului. De asemenea, ministrul Turismului a precizat faptul că acest proiect este asumat la nivelul Executivului român, prin programul de guvernare 2016-2020. 

În plus, Dobre le-a vorbit gazdelor despre principalele beneficii ale proiectului educaţional pentru dezvoltarea turismului în România, respectiv asigurarea forţei de muncă calificată, profesionalizarea persoanelor care activează în turism şi alimentaţie publică. 

Conform ministerului de resort, programul primei zile a delegaţiei Ministerului Turismului în Portugalia a inclus o întâlnire cu primarul oraşului Cascais, Carlos Carreiras.

Luni, 27 martie, ministrul Mircea Dobre participă la un eveniment de networking, organizat cu sprijinul ANAT, APAVT (Asociaţia Portugheză a Agenţiilor de Voiaj şi Turism) şi Autorităţii portugheze de promovare turistică (Turismo de Portugal), la sediul Ambasadei României la Lisabona, pentru promovarea României ca destinaţie turistică şi consolidarea dialogului de afaceri între operatorii turistici portughezi şi cei români.

Totodată, marţi, 28 martie, oficialul român va avea o întâlnire bilaterală cu Ministrul Economiei din Portugalia, Manuel Caldeira Cabral.

Citeşte şi: O tânără dispărută, din Călărași, a fost dată în URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ! Părinţii femeii sunt răvășiţi de durere

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate la începutul lunii martie, arată că, la nivelul lunii ianuarie 2017, numărul turiştilor sosiţi din Portugalia în România a fost de 692, din care 613 au preferat Bucureştiul şi oraşele reşedinţă de judeţ, 58 alte localităţi şi trasee turistice, 13 au ales staţiunile din zona montană, 3 staţiunile balneare, respectiv 5 staţiunile din zona Litoralului, exclusiv.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » România, promovată ca destinaţie turistică în Portugalia