Antena Meniu Search
x

Avertismentul medicilor: Românii consumă de 4 ori mai mult zahăr în perioada sărbătorilor faţă de restul anului

Specialiştii în nutriţie trag un semnal de alarmă! Absolut toate alimentele de pe masa de Crăciun sunt bogate în zahăr!

la 21.12.2017, 19:54
Vezi și

Specialiştii în nutriţie trag un semnal de alarmă! Absolut toate alimentele de pe masa de Crăciun sunt bogate în zahăr! Cozonacul, băuturile alcoolice, sosurile, dar şi prăjiturile acoperă în câteva zile necesarul de zahăr cât pe o lună.

În perioada sărbătorilor, nutriţioniştii spun că ajungem să consumăm un kilogram de zahăr în 7 zile.

FLORIN BĂLĂNICĂ, nutriţionist:

Dacă nu consumăm zahăr, propriu zis, considerăm că nu am consumat defapt zahăr. Este fals! Marea majoritate a produselor pe care le cosnumăm conţin zahăr! Muştarul conţine zahăr, mezelurile conţin zahăr, baiţurile conţin zahăr. Soluţia este citirea etichetei!

La aperitiv, doar din două felii de cozonac, suc şi vin fiert, am strâns 8 linguriţe de zahăr.

Astfel, specialiştii ne recomandă să păstrăm echilibrul. Plăcerile culinare pot fi satisfăcute în mai multe zile. Nu toate în aceeaşi zi. Iar, dacă este posibil, să facem şi o plimbare după fiecare masă de sărbători. Ashlie Dias este bucătar şef într-un hotel exclusivist din Capitală. Cunoaşte foarte bine preferinţele românilor când vine vorba despre mofturi de Crăciun, dar încearcă să îî obişnuiască şi cu altfel de mâncăruri. Mai sănătoase. 

ASHLIE DIAS, bucătar-şef

Crăciunul vine o dată pe an. Mâncăm puţin mai bun şi mai deosebit. După post, stomacul nu e obişnuit cu mâncarea grea. Tobă, leber! Putem mânca şi d-astea, fără tobă şi leber nu este Crăciun!

Pentru aperitiv, recomandă stridii crude, dar şi gătite. Putem păstra cana de vin fiert.

ASHLIE DIAS, bucătar-şef

Noi folosim mult miere de albine şi ştevia. Asta este indulcitor natural. Noi avem tort de post, fără zahăr şi putem folosi şi fructe uscate.

Astăzi, în supermarketuri era agitaţie mare. În graba cumpărăturilor, nimeni nu mai citeşte eticheta.

Anual, un român consumă peste 30 de kilograme de zahăr. În timp ce, la nivel european, consumul mediu este de 16 kilograme.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Avertismentul medicilor: Românii consumă de 4 ori mai mult zahăr în perioada sărbătorilor faţă de restul anului