Românii, mari băutori de cafea. Care sunt beneficiile și ce ne recomandă specialiștii
Studiile recente ale specialiştilor de la Harvard asociază cafeaua cu mai multe beneficii pentru sănătate, printre care şi un risc scăzut de moarte timpurie. Aceasta reprezintă şi o sursă importantă de antioxidanţi şi nutrienţi.
Studiile recente ale specialiştilor de la Harvard asociază cafeaua cu mai multe beneficii pentru sănătate, printre care şi un risc scăzut de moarte timpurie. Aceasta reprezintă şi o sursă importantă de antioxidanţi şi nutrienţi.
Boabele de cafea nu sunt doar gustoase, dar conţin şi cantităţi mici de magneziu, potasiu şi niacină - cunoscută ca vitamina B3. Şi, evident, cafeină, care poate reduce oboseala şi poate îmbunătăţi vigilenţa şi capacitatea de concentrare.
Iar noi, românii, suntem mari băutori de cafea. Asta se vede şi în statistici. Anul trecut, România a importat cafea în valoare de aproape 210 milioane de euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
În urmă cu mai bine de o mie de ani, cafeaua era consumată ca. medicament. Ulterior a devenit plăcere. Acum, unul dintre trei români spune că atunci când se gândeşte la o ceaşcă aburindă este mai fericit.
Mulţi sunt şi cei care spun că nu se pot concentra dacă nu beau o cafea. În această categorie îi regăsim pe 30 la sută dintre românii cu vârsta între 25 şi 34 de ani. Mai sunt şi cei pentru care o ceaşcă de cafea este invitaţia perfectă la.visare. Sau la colaborare.
În toată lumea există peste 80 de soiuri de cafea. Din Etiopia, Guatemala, Peru sau Costa Rica. Povestea cafelei începe în momentul care este culeasă de localnici. Ea continuă cu minutele în care prăjită la temperatura potrivită şi se încheie în mâna celui care o toarnă în ceaşcă.
De altfel, mai bine de jumătate dintre români îşi beau cafeau cu un desert alături. Iar pentru 36% dinte consumatori, cafeaua merge mână în mână cu. o ţigară.
Aroma cafelei îi face pe mulţi români să nu mai ţină cont de cheltuieli. Asta deşi trei cafele pe zi înseamnă o cheltuială de aproximativ 40 de lei, daca sunt consumate în cafenea.
Jumătate dintre români, indiferent de vârstă, au declarat că preferă cafeaua cu zahar. Cafeaua neagra, simpla, este pe placul a 33,7% dintre români, in timp ce doar 7,8% dintre români beau cafeaua cu arome.
Tot mai mulţi români îşi beau cafeaua ca o formă de relaxare, şi mai puţin pentru a se trezi sau pentru a se concentra. Obiceiurile de consum de cafea s-au schimbat în ultimii ani. În prezent, pentru jumătate dintre români cafeaua merge mână în mână cu un desert. Pentru alţii, mai puţin cei drept, de lângă cafea nu poate lipsi ţigara.
Potrivit unui studiu publicat recent, pentru aproape 90% dintre români, indiferent de câți ani au, cafeaua înseamnă relaxare. Unul din trei români spun că atunci când se gândesc la o ceașcă aburindă, sunt mai fericiți. Mai puţini sunt cei care beau cafea pentru concentrare.
Mai bine de jumătate dintre români îşi beau cafeau cu un desert alături. Iar pentru 36% dinte consumatori, cafeaua merge mână în mână cu o ţigară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰