Antena Meniu Search
x

Românii, stricţi când vine vorba de curăţenia locuinței

Românii sunt foarte stricţi atunci când vine vorba de curăţenia de acasă! Mai bine de o treime dintre ei spun că fac curat o dată pe săptămână. Sub 30% apeleză însă la servicii profesionale de curăţenie.

de Redactia Observator

la 19.05.2019, 12:03

Vezi și

Românii sunt foarte stricţi atunci când vine vorba de curăţenia de acasă! Mai bine de o treime dintre ei spun că fac curat o dată pe săptămână. Sub 30% apeleză însă la servicii profesionale de curăţenie. Iar cei mai mulţi dintre aceştia nu sunt dispuşi să plătească mai mult de 300 de lei pentru un apartament.

Atunci când se apucă de curăţenie generală, dintre toate camerele din casă, românii acordă maximă importanță bucătăriei şi băii. Pentru 77% dintre români bucătăria este cel mai des curăţată, dar şi baia cu un procent de 58%.

Curăţenia generală sezonieră vine însă la pachet cu mic proiect de reamenajare pentru aproape jumătate dintre români. 27% fac modificări doar dacă este absolut necesar, în timp de 24% nu se gândesc la altceva în afară de curăţenie.

Cei mai mulţi români se ocupă personal de curăţenie. Sub 30% apelează la profesionişti. Cei mai mulţi au găsit ajutor online, pe Google. 45% au cerut o recomandare de la cunoscuţi, iar 35% şi-au încercat norocul pe reţelele sociale.

Pentru curăţenia generală profesională a unui apartament cu 2 camere, 47% dintre românii sunt dispuşi să plătească între 200 şi 300 de lei. O treime dintre români nu sunt însă de acord să plătească mai mult de 200 de lei pentru acest serviciu.

Când se strică ceva în casă, 66% dintre români sunt luaţi prin surpindere, în sensul că nu alocă un buget pentru reparaţii. Când ceva trebuie reparat în casă, aproape 40% dintre români apeleză la un meşter cu care au mai lucrat, iar 25,8% apelează la cineva din familie care se pricepe.15% dintre români apelează la o firmă specializată, în timp ce 13,4% preferă să se ocupe singuri.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 400 de persoane din Bucureşti şi Ilfov, la începutul acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii, stricţi când vine vorba de curăţenia locuinței