Antena Meniu Search
x

Românul orfan premiat la Cannes

Un copil orfan din România a ajuns să obţină o mulţime de premii în cinematografie! Ce a făcut? Şi-a povestit viaţa, din momentul în care se afla în orfelinat şi după ce a ajuns în Statele Unite.

Vezi și

Un copil orfan din România a ajuns să obţină o mulţime de premii în cinematografie! Ce a făcut? Şi-a povestit viaţa, din momentul în care se afla în orfelinat şi după ce a ajuns în Statele Unite. 

Pentru că Bunee a fost adoptat de o familie din Statele Unite. Acum este producător de film, iar documentarul său "Bunee, băiatul din Constanţa" a luat deja un premium Emmy, a fost nominalizat la Cannes, iar acum va putea fi vizionat în România.

"Aveam şase ani şi îmi amintesc cum mă uitam pe acea fereastră, a apărut o dubiţă, apoi am auzit câţiva paşi. Cumva ştiam că va fi cineva care vine să mă vadă. Apoi mi-au zis: Bunee, aceştia vor fi noii tăi părinţi. Am amintiri cu sosirea acasă, din România în Statele Unite. A fost un şoc enorm, pentru că America este o ţară mare", povesteşte Bunee Thomlinson.

Acum, Bunee Thomlinson şi-a transfromat copilăria într-un documentar.

""Bunee, băiatul din Constanţa" a rulat la Festivalul de Film de la Cannes în mai. Am fost foarte norocos să particip şi să iau parte la acea experienţă uimitoare, la care am intalnit producători, colegi, mulţi tineri români aflaţi la început în industria cinematografică. A fost interesant, pentru că am învăţat mai multe despre ţara mea", spune producătorul.

"Nu ştiam engleză, nu ştiam cum să interacţionez cu copiii, nu ştiam nimic, pentru că viaţa în orfelinat te închide într-o cameră, urmezi nişte ordine, nu înveţi cum să te comporţi ca un copil. Şi fiind în America trebuia să învăţ cum să fiu un copil", mai spune Bunee Thomlinson.

Povestea tânărului a fost premiată la cele mai importante festivaluri din industria filmului. Anul acesta a obţinut premiul Emmy regional pentru acelaşi documentar, iar acum este invitat în România pentru a vorbi despre producţia care surprinde viaţa sa dinainte şi de după adopţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Românul orfan premiat la Cannes