Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Salturile în mare de pe diguri, printre pietre sunt noua distracţie a tinerilor pe litoral. Un tânăr de 22 de ani a rămas paralizat

Salturi în mare de pe diguri, printre pietre. În fiecare zi, zeci de oameni se întrec în sărituri. Nu îi sperie nici măcar vestea că un tânăr de 22 de ani care a riscat astfel ar putea rămâne paralizat.

de Redactia Observator

la 24.08.2018 , 20:20

Salturi în mare de pe diguri, printre pietre. În fiecare zi, zeci de oameni se întrec în sărituri. Nu îi sperie nici măcar vestea că un tânăr de 22 de ani care a riscat astfel ar putea rămâne paralizat. Iar aceste zone nu sunt supravegheate. Au doar un panou de atenţionare.

În ciuda pericolului mortal, pare distracţia verii! Tinerii sar de pe digul din Constanţa ca de pe o trambulină. 

Unii caută şi mai multă adrenalină, iar pentru asta se urcă pe o ţeavă metalică înaltă de şapte metri. 

Vezi și

Scenele se repetă cât e ziua de lungă. Deşi intuiesc pericolul, cei mai mulţi cred că nu li se poate întâmpla nimic rău. Şi se încurajează unul pe altul. 

Astfel de sărituri le dau fiori reci şi celor care privesc de la distanţă.

Pericolul e marcat doar cu un panou de avertizare care anunţă că înotul e interzis, iar curenţii au format gropi adânci. 

Cu toate acestea, zona nu este supravegheată. Digul de la plaja Modern se află în apropierea portului Tomis. Salvamarii cunosc cel mai bine pericolul. Au avut intervenţii dramatice. 

Nicolae Zderea, salvamar: "Se aruncă între pietre, cad între pietre, este foarte greu să intrăm şi noi acolo pentru că, fiind valuri, există riscul să ne lovească şi pe noi." 

În urmă cu 4 ani, un tânăr a rămas paralizat după ce a sărit de pe un dig. Iar astfel de sărituri se execută şi de pe stabilopozi. 

Acum trei zile, un tânăr de 22 de ani din Tuzla s-a rănit grav. A fost transferat cu elicopterul în Capitală. Medicii se temeau că a suferit o fractură de coloană cervicală. 

Claudia Tătărici, Serviciul de Ambulanţă Constanţa: "Nu-şi mai simţea mâinile şi picioarele. Este păcat când nu ne dăm seama, practic o luăm ca o joacă, să nu ne gândim la urmările care ar putea apărea."

Tot zilele trecute, un tânăr a fost luat de un val de pe stabilipozi şi aruncat în apă. A fost salvat la limită. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Salturile în mare de pe diguri, printre pietre sunt noua distracţie a tinerilor pe litoral. Un tânăr de 22 de ani a rămas paralizat