Antena Meniu Search
x

Cei care se vor aventura de acum pe traseele montane Bran-Moeciu, o fac pe proprie răspundere! Echipa de salvamontişti a fost DESFIINŢATĂ!

Turiştii care se aventurează de astăzi pe traseele montane din zona Bran-Moeciu trebuie să se gândească de două ori, atunci când pleacă la drum. Din raţiuni financiare, toată echipa de salvatori montani din aceasta zonă a fost desfiinţată.

Vezi și

Turiştii care se aventurează de astăzi pe traseele montane din zona Bran-Moeciu trebuie să se gândească de două ori, atunci când pleacă la drum. Din raţiuni financiare, toată echipa de salvatori montani din aceasta zonă a fost desfiinţată.

Cu toate acestea, cei cinci salvamontişti nu au putut să stea nepăsători atunci când li s-a cerut ajutorul. Seara trecută, au plecat cu maşinile personale să salveze o familie care s-a rătăcit într-o zonă periculoasă. 

Pentru Teodor, aventura de aseară a fost un moment de cumpănă. După ce sperietura a trecut, şi-a dat seama că le datorează salvamontiştilor viaţa lui şi a familiei sale.

Ieri au predat şi maşina de teren pe care o aveau mijloace de transport motorizate. Şi din acest motiv au apelat la jandarmi care au venit cu un auto 4x4 şi ne-au scos de acolo

Pentru salvamontiştii din Bran, a fost ultima misiune. Însă chiar dacă predaseră echipamentul şi maşina de intervenţie, nu au putut să stea nepăsători.

Treaba celor cinci salvatori montani s-a încheiat. Războiul instituţiilor statului le-a pus lacătul pe uşă. Curtea de Conturi Braşov a sesizat faptul că ei erau, de fapt, angajaţii Regiei locale a pădurilor şi nu mai pot fi plătiţi de Primăria Bran. Aşa s-a ajuns la evacuare.

Turiştii care se vor aventura de astăzi pe traseele din zona Bran-Rucăr trebuie să se gîndească de două ori atunci când pleacă în drumeţie.

Primăria este obligată prin lege să aibă serviciul public de salvare montană.

Un salvamontist primea un salariu cuprins între 1500 şi 1700 de lei. Până acum, Serviciul Salvamont Bran era finanţat în proporţie de 60% de primăria Bran, iar cu câte 20 de procente contribuiau autorităţile locale din Moeciu şi Fundata.

Pentru ca acest serviciu să funcţioneze legal, edilii din Bran ar trebui să introducă în serviciile de turism o taxă de salvamont, aşa cum există în toate staţiunile montane din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cei care se vor aventura de acum pe traseele montane Bran-Moeciu, o fac pe proprie răspundere! Echipa de salvamontişti a fost DESFIINŢATĂ!