Video

Recomandările Patriarhiei pentru slujba de Înviere. Lumina Sfântă a fost adusă în România, de la Ierusalim

De Redactia Observator.
Publicat: 01.05.2021, 18:33.
Actualizat: 01.05.2021, 20:04

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim sâmbătă seară de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, iar împărţirea ei delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române, pe Aeroportul Otopeni, a avut loc cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Avionul cu care părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la Aeroportul Internaţional Otopeni. Un sobor de preoţi a aşteptat aeronava pe pistă.

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim

Patriarhia Română a anunţat că Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca de obicei, la Aeroportul Internaţional Otopeni, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui apoi fiecărei parohii. În aceeaşi seară, în intervalul orar 19.30 - 20.30, va avea loc procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Patriarhul Daniel, la Catedrala Patriarhală.

În ceea ce priveşte organizarea slujbelor, Sfântul Sinod a făcut mai multe recomandări pentru a fi respectate măsurle sanitare destinate prevenirii răspândoroo COVID-19:

Prezentăm integral recomandările transmise de Patriarhia Română:Sfintele slujbe vor fi săvârşite potrivit prevederilor liturgice şi tipiconale specifice perioadei, cu respectarea actelor normative privind starea de alertă pe teritoriul României.

Astfel:

În prima zi de Paşti, slujba Vecerniei sau A doua Înviere, se săvârşeşte în biserici, începând cu ora 12.00, cu participarea credincioşilor mireni, respectându-se regulile sanitare în vigoare.
În ziua de vineri, 7 mai 2021, cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, slujba de sfinţire a apei va fi săvârşită, în exteriorul bisericii, după rugăciunea amvonului de la Sfânta Liturghie.

După sfinţirea apei, aceasta va fi oferită credincioşilor în afara lăcaşului de cult de către voluntari, credincioşii păstrând în mers distanţa de 1,5 m şi purtând mască de protecţie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.