Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 21 iunie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia

Vineri, 21 iunie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia, sfânt cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 08:24

Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia este prăznuit pe 21 iunie Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia este prăznuit pe 21 iunie - doxologia.ro

Sfântul Mucenic Iulian s-a născut într-o familie de nobili. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Mucenic Iulian a trăit în Tarsul Ciliciei, în vremea lui Diocleţian. Sfântul Mucenic Iulian avea doar 18 ani când a primit moartea mucenicească.

Persecutorii l-au torturat timp de un an, încercând să-l facă să se lepede de credinţa în Hristos. Au ajuns într-acolo încât au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o să-şi convingă fiul să se lepede de Hristos, dar ea l-a sfătuit să meargă la moarte cu mulţumire, cu nădejde şi cu bucurie. 

Conform sursei amintite, Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu şerpi veninoşi, şi aruncat în mare. Moaştele sale au fost aduse de valuri la mal, iar credincioşii le-au găsit şi le-au îngropat în Alexandria, în 290. Moaştele au fost mutate după un timp în Antiohia.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 21 iunie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia