S-au copt căpșunile de toamnă. Un student face zeci de mii de euro din această afacere
Dacă vă este poftă de căpşuni, nu trebuie să aşteptaţi până la primăvară! Într-o localitate din Dolj, gustoasele fructe s-au copt pe un câmp întreg. Sunt dintr-un soi care dă rod tot anul.
Dacă vă este poftă de căpşuni, nu trebuie să aşteptaţi până la primăvară! Într-o localitate din Dolj, gustoasele fructe s-au copt pe un câmp întreg. Sunt dintr-un soi care dă rod tot anul. Cel care a pornit această afacre este un student care astfel a vrut să-şi aducă părinţii acasă. Acum câştigă zeci de mii de euro de pe fiecare hectar.
Nu s-a întors primăvară. Şi totuşi, pe acest teren din Mârșani, judeţul Dolj, sunt căpşuni copte. Dulci şi parfumate, dintr-un soi italienesc. Alex Drăghici are 23 de ani şi este student la agronomie. A început afacerea în urmă cu 4 ani, din dorinţa de a-şi aduce părinţii acasă.
La început, a închiriat două hectare de teren pe care creşteau buruieni şi s-a apucat singur de treabă. Profitul le-a dat curaj părinţilor să se întoarcă în ţară şi să investească 30.000 de euro. În următorul an, au câştigat încă pe-atât. I-a ajutat şi solul nisipos.
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 4 aprilie, Sfântul Iosif. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, vineri 4 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
Producţia anuală ajunge la 35 de tone pe hectar. Dacă în primăvară familia Drăghici vindea cu trei lei kilogramul, acum a ajuns la 15 lei. Iar la fiecare patru ani, cultura trebuie întinerită.
Judeţul cu cea mai mare producţie de căpşuni rămâne Satu Mare. În Halmeu sunt cultivate peste 400 de hectare, adică aproape 75% din producţia internă. Exporturile rămân însă şi de 100 de ori mai mici decât importurile.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰