Antena Meniu Search
x

Scad preturile locuintelor de lux de langa Capitala

In miezul verii, piata imobiliara de lux da semne ca se dezgheata. Asta pe masura ce se topesc si preturile. Proprietarii scot la vanzare case si terenuri de milioane de euro. Nu mai spera la profiturile uriase din perioada boomului imobiliar, ci trag nadejde ca-si vor recupera macar investitia.

Vezi și

O proprietate de 10 hectare din apropierea Capitalei, pe care un cumparator ar fi dat, in 2007, 12 milioane de euro, a fost scoasa acum la vanzare cu o treime din pret.

Trei milioane si jumatate de euro spera sa obtina acum Stefan Cristea pentru proprietatea sa de pe malul lacului Snagov.

In urma cu sase ani, aproape ca pusese mane pe o suma de trei ori mai mare. Nu a reusit sa finalizeze tranzactia, pentru ca a venit criza si clientul s-a razgandit.

Pe-atunci, o proprietate de 10 hectare, pe care se putea construi un ansamblu rezidential cu peste 300 de case, atat valora.

Ca sa stimuleze vanzarea, Stefan Cristea spune ca, pe langa teren, unui cumparator generos ii va ceda si casa, cu tot ce este in ea. Mobila, electronice si electrocasnice.

Efectul crizei este inca vizibil in piata, chiar si in zona de lux. Terenurile au fost cel mai grav afectate de criza. In jurul Capitalei, pretul unui metru patrat a scazut in ultimii ani cu aproape 70 de procente. Si casele de lux au avut de suferit.

Daca in perioada de boom, metrul patrat ajungea la aproape 4.000 de euro, in aceasta perioada cele mai mari preturi nu depasesc 2.300 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Scad preturile locuintelor de lux de langa Capitala