Antena Meniu Search
x

Parlamentarii europeni ar putea decide să se renunţe la trecerea la ora de vară, din motive medicale

Am putea scăpa definitiv de oboseala pe care ne-o pricinuieşte schimbarea orei, o dată la 6 luni. Parlamentarii europeni vor să renunţăm la ora de vară.

Vezi și

Am putea scăpa definitiv de oboseala pe care ne-o pricinuieşte schimbarea orei, o dată la 6 luni. Parlamentarii europeni vor să renunţăm la ora de vară, pe motiv că asta ar afecta sănătatea populaţiei. Şi medicii susţin demersul. Românii, în schimb, sunt împărţiţi. Unii s-au obişnuit cu sistemul de acum, în timp ce alţii l-ar vrea uitat.

În ultima duminică din martie, România va trece la ora de vară. Europarlamentarii cer însă Comisiei Europene să evalueze în detaliu acest lucru şi, dacă este cazul, să propună renunţarea la acest obicei.

Totul a pornit din Finlanda, unde 70.000 de oameni au semnat o petiţie prin care au cerut să nu se mai schimbe fusul orar la fiecare şase luni, pe motiv că asta le afectează în rău sănătatea.  Printre motivele invocate se numără insomnia, randamentul scăzut la locul de munca, depresia şi durerile de cap.

Iar demersul nordicilor vizează 500 de milioane de oameni, câţi suntem acum în Uniunea Europeană.

Pe acelaşi subiect

Adoptarea unei "ore unice" nu este pe placul specialiştilor în energie. Medicii au însă altă părere.

De altfel, în cele două perioade în care schimbăm ora, vizitele în cabinetele medicilor se dublează.

Ca decizia să intre în vigoare, este nevoie ca majoritatea statelor membre UE să fie de acord cu ea. Întregul proces ar putea dura mai mult de un an. Până atunci, vom învârti în continuare ceasul în lunile martie şi octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii europeni ar putea decide să se renunţe la trecerea la ora de vară, din motive medicale