Antena Meniu Search
x

Video Schimbări esenţiale pentru o siluetă de vis. Lupta împotriva kilogramelor în plus începe din primele zile ale anului

Pentru unii, sărbătorile au trecut, kilogramele au rămas. Așa că a venit timpul ca aceia care s-au înfruptat fără măsură din bunătăţile de pe masa de Crăciun sau de Revelion să-şi recapete forma fizică de acum câteva săptămâni. Sălile de sport au fost pline astăzi, în prima zi lucrătoare a noului an. Pasionații de mișcare vor să dea jos cârnații și sarmalele, aşa că s-au pus pe treabă. Și nu le-a fost deloc ușor.

de Adrian Obreja

la 26.03.2022, 08:37

Vezi și

Cârnaţii, sarmalele şi cozonacul au fost vedetele mesei de Crăciun și Revelion, dar acum priorităţile s-au schimbat. Iar începutul de an pune sportul pe prima poziţie în lista de rezoluţii. "După libertatea culinară pe care ne-am oferit-o de sărbători, acum facem mișcare un pic mai mult. Ne mișcăm vinovați un pic, ca să intrăm în regim normal în acest an. Recomand tuturor românilor să înceapă anul cu o astfel de activitate", spune un bărbat. Întrebat dacă mesele de sărbători au fost îmbelșugate, un altul răspunde: "Da. Cam greu, dar am început și sala. E greu la început, până mă mai antrenez e mai greu". Vrea să dea jos minim 20 de kilograme.

Citește și: Cele mai bune obiceiuri pentru o siluetă de invidiat. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Nu sunt puţine, dar motivaţia există. Odată trecute Sărbătorile de iarnă, ne gândim deja la vacanţa de vară. Iar sportul nu ajută doar la imagine. "Mișcarea e sănătate curată. Eu îndemn și tineretul să vină. La vârsta mea, la 54 de ani, să fac sală e ceva uriaș", mărturiseşte o femeie. 

Citește și: Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta

Pe acelaşi subiect

Rezoluţii pentru noul an. Sănătatea, pe primul loc

În sală au fost iubitori ai sportului de toate vârstele, de la adolescenţi până la cei trecuţi bine de 50 de ani. Antrenorii sunt de acord că nu există o limită de vârstă şi recomandă tuturor răbdare şi perseverenţă. "Dacă avem mai mult timp la dispoziție, ne facem mai întâi antrenamentul cu greutăţi, după care 30 de minute de mers pe bandă, înclinat, ar fi excelent", spune Gabriel Gheoca, antrenor. 

Silueta mult visată se obţine cu sport şi dietă echilibrată

Pentru că un abdomen plat se obţine în bucătărie, specialiştii spun că schimbările alimentare sunt esenţiale pentru a obţine silueta mult visată. "Nu este important ce mâncăm între Crăciun și Revelion, este important ce mâncăm între Revelion și Crăciun, adică pe toată durata anului. Acum depinde se scopul pe care-l avem, să creștem în greutate sau vrem să slabim", explică Andrei Tăbăcaru, nutriționist.

Deşi mulţi îşi încep anul nou la sala de sport şi pun pe lista de obiective pierderea în greutate sau un stil de viaţă sănătos, din păcate prea puţini sunt cei care fac sport regulat pe termen lung. Majoritatea renunţă după câteva săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Schimbări esenţiale pentru o siluetă de vis. Lupta împotriva kilogramelor în plus începe din primele zile ale anului