Antena Meniu Search
x

Conflict între generaţii, în şcolile din România. Profesorii fac faţă cu greu elevului din ziua de astăzi

O nouă generaţie de elevi provoacă sistemul de învăţământ la schimbare. Însă, şcolile din România fac cu greu faţă elevului din ziua de astăzi. Are personalitate puternică şi e mereu pregătit cu argumente.

Vezi și

O nouă generaţie de elevi provoacă sistemul de învăţământ la schimbare. Însă, şcolile din România fac cu greu faţă elevului din ziua de astăzi. Are personalitate puternică şi e mereu pregătit cu argumente.

Ioana are 13 ani şi este în clasa a şasea. De anul trecut, spune că a început o adevărată luptă cu sistemul de învăţământ. Ştie că face parte din noua generaţie, una în care tehnologia are un loc aparte, la fel şi comunicarea, online sau offline. Părinţii o susţin, dar povesteşte că a întâmpinat probleme cu profesorii, care nu înţeleg personalitate elevului din zilele noastre.

Dorin Zăpadă, profesor de istorie:

Elevii se maturizează mai repede. Sunt profesori care încearcă să reziste, apelând la vechiul sistem, care presupunea un monolog, elevul n-avea voie să întrebe, elevul este cel care răspunde, ori realitatea este că elevul trebuie sa puna întrebari decât profesorul.

Şefi din învăţământ admit că nu toţi profesorii sunt în acelaşi ritm cu elevii.

Georgeta Iordache, inspector şcolar Sectorul 1:

Cred că sistemul de învăţământ românesc a transmis foarte multă informaţie şi mai puţin în partea de aplicaţie. Trebuie să dobândească o autonomie fiecare copil. Este o schimbare care pare uşoară, nu va fi.

Ce este de făcut? Deocamdată, învăţământul românesc priveşte spre alte sisteme, de afară.

Victor Dumitru, voluntar pentru educatie alternativă în şcoli:

Atâtea ore de matematică şi de română îi afecteză pe copii. Atunci, incercam prin niste metode alternative să îi dăm copilului o oarecare relaxare. Atunci copilul învaţă din zbor ei nu mai stiu sa tocească.

Nicoleta Fediuc, directoarea şcoală:

A fost greu la început pentru că e vorba de schimbare de mentalitate. Şi profesorii fac cursuri de perfectionare şi încercăm să ne adaptam.

O nouă stare în şcoli ar putea veni cu digitalizarea. Dar schimbarea cărţilor tipărite nu se anunţă prea curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Conflict între generaţii, în şcolile din România. Profesorii fac faţă cu greu elevului din ziua de astăzi